Tenisz: Laver hisz a szerénységben, Federer csak csere lesz

KLEIN RON (PRÁGA)KLEIN RON (PRÁGA)
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 16:21
null
Prágában 17 ezer néző előtt játsszák a Laver-kupa mérkőzéseit
Egy nappal a Laver-kupa rajtja előtt már csak az tudja elkerülni a verseny hirdetéseit, aki másik városba utazik – a játékosok nem bemutatóra készülnek.

Metró, villamos, plakátok, autók – az ember Prága belvárosában járva néhány percenként biztosan belefut a Laver-kupa valamelyik hirdetésébe. A többségén persze Roger Federer és Rafael Nadal egy csapatba állítása szerepel – pénteken mindenesetre csupán a spanyol lép majd pályára, a svájci várhatóan szombaton játszik először.

„Biztosan látványos mérkőzések lesznek, két jó csapat küzd meg egymással és mindenki győzni akar. Pénteken csak szurkoló leszek, akkor állok be, ha valaki megsérül, de nagyon várom már, hogy szombaton én is játszhassak" – mondta Federer.

A két kapitány, Björn Borg és John McEnroe nevezését követően a sajtótájékoztatón a legtöbb kérdés arra vonatkozott, mennyire veszik majd komolyan a találkozókat. A Team Europe és a Team World teniszezői is határozottan kijelentették, a trófea a céljuk, Nadal például azt is hozzátette, ő bemutatók előtt nem szokott edzeni, most viszont keményen készül, csütörtökön például hajnali négy órakor kelt fel.

A pénteki játéknapon – amelyre 17 ezer belépőt eladtak – Marin Cilic Frances Tiafoe-val, Dominic Thiem John Isnerrel, Alexander Zverev Denis Shapovalovval, a Nadal, Tomás Berdych duó pedig a Nick Kyrgios, Jack Sock kettőssel küzd meg a győzelemért.

Csütörtökön egyébként köszöntötték a média képviselőit, és az eseményen Rod Laver is megjelent, aki azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy az ő nevét viseli egy olyan esemény, amit ekkora érdeklődés fogad.

Rod Laver (balra) szerény és közvetlen, kérdésünkre is szívélyesen válaszolt
Rod Laver (balra) szerény és közvetlen, kérdésünkre is szívélyesen válaszolt

A 79 éves legenda a nevezési ünnepségre tartva a folyosón válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére – arról érdeklődtünk, szerinte hogyan tudta kivívni ezt az óriási tiszteletet olyan teniszezők körében, akik közül a többség a legnagyobb sikerei idején még meg sem született.

„Talán azzal, hogy a mai napig zavarba jövök, ha Roger Federer vagy John McEnroe kijelenti, én vagyok a példaképe. Elég sokat utazom a világban, rengeteg eseményre hívnak meg, és mindenhol azt mondják, milyen szerény és közvetlen vagyok. Ilyen a természetem, de úgy tűnik, ez egy tiszteletre méltó tulajdonság a fiatalok szemében, ennek örülök. Nem hinném, hogy azoknak az ősrégi filmeknek köszönhetem" – felelte mosolyogva Laver, aki valószínűleg a következő kérdésünkre is felelt volna, ha a biztonsági szolgálat nem kíséri be a csapattagoknak kijelölt, lezárt területre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik