Tenisz: Kvitovát kiengedték a kórházból, fél évet is kihagyhat

Vágólapra másolva!
2016.12.23. 15:55
Kiengedték a kórházból Petra Kvitovát, a kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőnőt, akit még kedden, prostejovi otthonában sebesített meg egy késes betörő.

A 26 éves sportolót a támadás után nem sokkal megműtötték, most pedig már haza is engedték a kórházból. A játékos az ütőt fogó bal kezén sebesült meg, de orvosai szerint a közel négyórás operáció jól sikerült. pedig már haza is engedték a kórházból. A játékos az ütőt fogó bal kezén sebesült meg, de orvosai szerint a közel négyórás operáció jól sikerült.

Petra Kvitová felépülése az orvosok szerint minimum hat hónapot vesz igénybe (Fotó: AFP)
Petra Kvitová felépülése az orvosok szerint minimum hat hónapot vesz igénybe (Fotó: AFP)

Azzal kapcsolatban egyelőre nem tudni biztosat, hogy a korábbi ranglistamásodik csehnek pontosan mennyi időt kell kihagynia, ám mint Kvitová elmondta, ez nem is fontos: csak az érdekli, hogy egészségesen térhessen vissza a mezőnybe.

„A történteken már nem tudok változtatni, így előre tekintek, és csak a felépülésemre koncentrálok. Nem számít, hány hónapig tart, az sem érdekel, ha egy év eltelik, mire újra játszhatok, de mindenképpen vissza szeretnék térni” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kvitová, aki a beszámolók szerint egyébként a történtekhez képest jókedvű, mosolygós volt.

Kvitová orvosai szerint a rehabilitáció minimum hat hónapot vesz igénybe, viszont jó hír, hogy a műtét után az aktuális világranglistán 11. helyen álló teniszező képes volt mozgatni az ujjait – ezt egyébként ő maga a „legszebb karácsonyi ajándéknak” nevezte.

A klasszis játékos ugyan idén kicsúszott a WTA-rangsorban a legjobb tízből, az év vége azonban jól sikerült számára, hiszen novemberben megnyerte a női teniszezők idényzáró versenyét, a Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, majd a cseh csapattal megvédte a címét a Fed-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik