Tenisz: Kevin Anderson került a lemondó Djokovics helyére

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 11:10
null
Kevin Anderson (Fotó: AFP)
Kevin Andersont választották meg a férfi teniszsorozatot szervező ATP játékostanácsának elnökévé – írja az MTI. A világranglista-vezető Novak Djokovics, a testület korábbi vezetője augusztus 28-án jelentette be, hogy távozik posztjáról, mert új játékos-szakszervezetet alapít.

 

A dél-afrikai Kevin Andersont, aki eddig alelnök volt, játékostársai választották meg – írja az MTI az ATP közleményére, hozzátéve, hogy Djokovics, John Isner, Sam Querrey és Vasek Pospisil megüresedő helyére a kanadai Félix Auger-Aliassime, a francia Jérémy Chardy, az ausztrál John Millman és a skót Andy Murray került.

A tanácsnak 12 tagja van, köztük a Roland Garroson múlt héten 13-adszor győztes, világranglista-második spanyol Rafael Nadal, valamint a hozzá hasonlóan 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer.

A 17-szeres GS-győztes Djokovics az ATP-től független szervezet létrehozását jelentette be a nyár végén. Mint mondta, az új érdekképviseleti szerv neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA), és a játékosok megkapták a működési stratégiát felvázoló dokumentumot, hogy aláírásukkal támogassák a PTPA-t.

„Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – idéz az MTI az alapító okiratukból. A kezdeményezők és támogatók álláspontja szerint az ATP a járványhelyzetben elhanyagolta a játékosok tájékoztatását.

Nadal és Federer ugyanakkor az egység megőrzésére szólította fel Djokovicsot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik