Tenisz: Jövőre a top 50 a cél – Stollár Fanny

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 10:34
Jövőre a tenisz-világranglista legjobb 50 helyezettje közé szeretne bekerülni Stollár Fanny, aki jelenleg 116. a WTA-rangsorban.

„Jelenleg Adelaide-ben készülök a következő szezonra, két hete tart már az alapozás, és december 26-án utazom tovább Brisbane-be" – mondta az MTI-nek Stollár Fanny.„Jelenleg Adelaide-ben készülök a következő szezonra, két hete tart már az alapozás, és december 26-án utazom tovább Brisbane-be" – mondta az MTI-nek Stollár Fanny.

Hozzátette: a többi sportolóhoz hasonlóan neki sem ez a kedvenc időszaka, gyakorlatilag egész nap edzenek az ausztrál trénerével, ami véleménye szerint sokkal keményebb, mint a versenyzés.

A Fed-kupa-válogatott teniszező kifejtette, hogy a brisbane-i torna után az Australian Openen vesz részt, és ha megszilárdítja a helyét a top 100-ban, akkor a második Grand Slam-versenyen, a májusi Roland Garroson már remélhetőleg alanyi jogon, főtáblásként indulhat.

„Amikor tavaly kétszázötven körül volt a ranglistám, még csak a kétszázba kerülés volt a célom idénre, de most már stabil top százas szeretnék lenni, és 2019 végére talán a top ötven is elérhető" – árulta el terveiről a 2015-ös wimbledoni bajnokság junior páros bajnoka.

Stollár Fanny szerint rendben halad az „átállása" a korosztályos szintről a felnőtt élteniszbe, és úgy érzi, fizikailag, illetve mentálisan is sokat képes még fejlődni.

„A jövő évből talán a márciusi amerikai tornákat várom a leginkább, kedvenc borításom pedig nincs, mindegyik felületen jól érzem magam" – tette hozzá.

A magyar játékos több éves egyesült államokbeli felkészülés után idén már újra Magyarországon edzett, ami elsősorban Juhász Gábornak, a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) sportigazgatójának, egyben Fed-kupa-kapitánynak köszönhető.

„Fanny a kiemelt A-keret tagja, de eddig az MTSZ támogatását külföldön költötte el edzőkre. Idén a februári Fed-kupa közben vetettem fel neki, hogy próbáljon meg itthon tréningezni, mivel rendelkezésünkre áll már Óbudán a Nemzeti Edzésközpont és a megfelelő infrastruktúra" – mesélte Juhász Gábor, akinek a szakmai vezetésével az MTSZ edzői vették át Stollár Fanny felkészítését.

Mint elmondta, a tornák kétharmadára az MTSZ egy-egy edzője kísérte el a teniszezőt, viszont szeretnének mihamarabb egy állandó utazó edzőt találni a játékos mellé.

„Több külföldi szakembert is kipróbáltunk a posztra, most az Australian Open végéig biztosan marad a jelenlegi trénere, akivel utána egyeztetünk a folytatásról" – mondta Juhász Gábor, hozzátéve: mindenképpen a top 100-ba várja jövőre Stollár Fannyt, de a top 50 sem elérhetetlen számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik