Tenisz: idén is Serena Williams a legjobban kereső női sportoló

Vágólapra másolva!
2018.08.22. 10:57
A Forbes magazin ismét összeírta a világ legjobban kereső női sportolóit. A lista élén sorozatban harmadszor Serena Williams végzett, az első tízbe az amerikai klasszison kívül további hét teniszező is bekerült.

Bár Serena Williams az év elején még szülési szabadságon volt, március óta több mint 18 millió dollárt keresett – igaz, ebből mindössze 62 000 dollárt magából a sportolásból. Williams után egészen a hatodik helyig csak teniszezők szerepelnek a listán, ebben a pozícióban éppen a nővére, Venus Williams neve olvasható.Serena Williams az év elején még szülési szabadságon volt, március óta több mint 18 millió dollárt keresett – igaz, ebből mindössze 62 000 dollárt magából a sportolásból. Williams után egészen a hatodik helyig csak teniszezők szerepelnek a listán, ebben a pozícióban éppen a nővére, Venus Williams neve olvasható.

A top 10-es listán csupán két nem teniszező hölgy szerepel. A 7. helyen az indiai tollaslabdázóPusarla Venkata Sindhu, valamint a 9. pozícióban a nemrégiben visszavonult autóversenyző, Danica Patrick.

A 10 sportoló összesen mintegy 105 millió dollárt keresett, ez kissé elmarad az egy évvel ezelőtti összkeresettől, míg az öt évvel ezelőttinél 28 százalékkal kevesebb. A Forbes még júniusban írta össze a világ legjobban kereső sportolóit, annak a listának az első tíz helyén csak férfiak szerepeltek.

A VILÁG LEGJOBBAN KERESŐ 10 SPORTOLÓJA
1. Serena Williams (tenisz) – 18.1 millió dollár
2. Caroline Wozniacki (tenisz) – 13 millió dollár
3. Sloane Stephens (tenisz) – 11.2 millió dollár
4. Garbine Muguruza (tenisz) – 11 millió dollár
5. Marija Sarapova (tenisz) – 10.5 millió dollár
6. Venus Williams (tenisz) – 10.2 millió dollár
7. Pusarla Venkata Sindhu (tollaslabda) – 8.5 millió dollár
8. Simona Halep (tenisz) ­– 7.7 millió dollár
9. Danica Patrick (autósport) – 7.5 millió dollár
10. Angelique Kerber (tenisz) – 7 millió dollár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik