Tenisz: hetekre eltiltották a botrányosan viselkedő Kyrgiost

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.17. 11:38
Legalább három játékhétre szóló eltiltást és 25 ezer dolláros bírságot kapott hétfőn a férfi tenisztornákat szervező ATP-től az ausztrál Nick Kyrgios, aki botrányosan viselkedett a múlt heti sanghaji viadalon.

A 21 éves játékos a német Mischa Zverev elleni, elvesztett második fordulós meccsén többször is megszegte a szabályokat. Az ATP akkor 16 500 dollárra büntette: 10 ezret fizet azért, mert nem küzdött a pályán, ötezerbe kerül az, hogy trágár szavakat kiabált egy nézőnek, 1500-ba pedig további sportszerűtlen viselkedése.Az ATP akkor 16 500 dollárra büntette: 10 ezret fizet azért, mert nem küzdött a pályán, ötezerbe kerül az, hogy trágár szavakat kiabált egy nézőnek, 1500-ba pedig további sportszerűtlen viselkedése.

KYRGIOS ELNÉZÉST KÉRT
Kyrgios hétfőn közleményben kért elnézést sanghaji viselkedéséért, és elfogadta, hogy szakember foglalkozzon vele.

A játékos hozzátette: megértette és elfogadja az ATP döntését, a szünetet pedig arra használja fel, hogy a pályán és azon kívül is „fejlődjön”.
Chris Kermode, az ATP elnök-vezérigazgatója Kyrgiost „fenomenális tehetségnek” tartja, és reméli, hogy a jövőben konstruktívan együttműködő lesz.

A 6:3, 6:1-re elvesztett mérkőzésen Kyrgios nemtörődöm módon játszott, egy alkalommal meg sem várta, hogy Zverev visszaüssön egy hanyagul „átpöttyintett” szervát, hanem elindult a széke felé. Egy szurkolóval azért veszett össze, mert az szóvá tette a „lazsálását”.

Az ATP most további 25 ezer dollárra bírságolta a világranglistán 14. játékost, és nyolc játékhétre, azaz január 15-ig eltiltotta. A 2017-es esztendő első Grand Slam-viadala, az Australian Open éppen másnap rajtol majd.

Ha a fenegyerek beleegyezik, hogy aláveti magát egy sportorvosi kezelésnek vagy elvégzi az ATP hasonló jellegű tanfolyamát, akkor nem nyolc, hanem csak három játékhétre, azaz november 6-ig tiltják el.

Kyrgios korábban is okozott már botrányt a pályán a viselkedésével. Tavaly augusztusban felfüggesztett eltiltást kapott, mert a montreali tornán meccs közben közölte Stan Wawrinkával, hogy a szintén ausztrál Thanasi Kokkinakis lefeküdt Wawrinka barátnőjével. Tavaly Sanghajban pedig 1500 dollárra büntették, mert hangosan szidta a külső pályákon tapasztalható körülményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik