Tenisz: győzelemmel tért vissza a füves pályára Federer

Vágólapra másolva!
2021.06.14. 16:59
null
Roger Federer legutóbb a 2019-es wimbledoni tenisztorna döntőjében játszott füves borításon (Fotó: AFP)
Roger Federer két szettben, 7:6, 7:5 arányban legyőzte a fehérorosz Ilja Ivaskát a hallei ATP 500-as torna első fordulójában. A viadal ötödik helyén kiemelt svájci teniszező kétéves kihagyás után játszott újra füves borításon.

 

A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező legutóbb 2019 júliusában játszott füves pályán: Novak Djokovics ellen a wimbledoni tenisztorna döntőjében.

Az első szett nagyon gyors játékkal kezdődött, hiszen Ilja Ivaska az első két játékát semmire, míg Roger Federer az első adogatását 15-re hozta. Ezután a belarusz akár brékelhetett volna, viszont 40:15-ről visszajött a svájci, aki így tartani tudta a lépést vele. Végül egyik fél sem hibázott, így rövidítésben döntöttek az első játszma győzteséről: Federer rögtön minibrékkel kezdett, 5–1-re is vezetett, és 6–4-re behúzta a tie-breaket.

A második szett játékai aztán sokkal szorosabbak voltak, de mindegyik játékos sikerrel vette a saját adogatásait. 5:4-es állásnál meccslabdája is volt Roger Federernek, de Ivaska ekkor még visszajött a mérkőzésbe. 6:5-nél a svájci kétszer is lezárhatta volna a találkozót, amely harmadik kísérletre sikerült csak neki, így győzelemmel tért vissza a füves borításra.

A fehérorosz nyolc ászt is ütött, de az első szerváinak csupán a 61 százaléka talált célt, míg Roger Federernek 75 százalékban pontos volt a kezdő ütése. A svájci ráadásul az első szerváinak a 77 százalékát megnyerte (57/44).

Roger Federer a második körben a kanadai Felix Auger-Aliassime és a lengyel Hubert Hurkacz – akik párosban pont egymás társaiként lépnek pályára Halléban – meccsének győztesével kerül majd szembe.

ATP 500-AS TORNA, HALLE (1 455 925 euró, fű)
1. FORDULÓ

Federer (svájci, 5.)–Ivaska (fehérorosz) 7:6 (6–4), 7:5
KORÁBBAN
Moutet (francia)–Goffin (belga, 7.) 1:6, 7:5-nél Goffin feladta
Thompson (ausztrál)–Altmaier (német) 6:2, 7:6
Giron (amerikai)–Pospisil (cseh) 7:6, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik