Tenisz: Fucsovics párosban Genftől, Balázs egyesben a Garrostól búcsúzott

Vágólapra másolva!
2019.05.22. 18:59
null
Fucsovics párosban is búcsúzott Genfben (Fotó: MTI)
Alig néhány órával azt követően, hogy Fucsovics Márton címvédőként kikapott az argentin Federico Delbonistól a genfi salakpályás tenisztorna egyesének nyolcaddöntőjében, a világranglistán 38. helyet elfoglaló magyar éljátékos párosban is elköszönt a svájci viadaltól: a japán Daniel Taro oldalán az osztrák Philipp Oswald és az indiai Divij Sharan duója bizonyult jobbnak náluk.

 

Van az a kezdés, amire a teniszben azt lehet mondani, hogy rosszul sikerült, például amikor nyolc perc játék alatt egy páros mindössze öt pontot csinál, kétszer elveszti az adogatását, és 3:0-s hátrányba kerül, egész biztosan ilyen. Nos, Fucsovicsék épp egy ilyet adtak elő az osztrák, indiai kettős ellen. Egy brékváltás és Oswaldék 5:1-es vezetése után a magyar, japán egység zsinórban három játékot megnyerve 5:4-re felzárkózott, de az egyenlítés már nem sikerült, az első szett 6:4 lett, oda.

A második játszmát már jobban kezdték Fucsovicsék, ennek köszönhetően a korábban látott „brékfesztivál” is elmaradt, csupán egyszer nem sikerült az adogató félnek hozni a játékát, és mivel ez az indiai volt, a nyíregyházi születésű teniszező és japán társa 6:3-mal egyenlített.

Jöhetett a rövidítés, amelyben végül egy brékváltás mellett sokáig mindenki hozta a saját szerváját, majd 9–8-as osztrák, indai vezetésnél az ellenfél párosa Fucsovics adogatásánál ki is használta az első meccslabdáját.

ATP 250-ES TORNA, GENF (586 140 euró, salak)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Philipp Oswald, Divij Sharan (osztrák , indiai)–Fucsovics Márton, Daniel Taro (japán) 6:4, 3:6, 10–8

A francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában Balázs Attila óriási küzdelemben maradt alul az osztrák Lucas Miedlerrel szemben, azok után, hogy a 70 percig tartó első játszmát a lehető legkisebb különbséggel, rövidítésben elvesztette – pedig három szettlabdája is volt 5:4-nél…

A másodikra viszont mintha elfogyott volna Balázs ereje, és a nála nyolc évvel fiatalabb osztrák nagy nyomás alá helyezte a magyar játékost, akinek minden adogatásánál legalább egy bréklabdát kellett hárítania, s egy alkalommal nem járt sikerrel. Eközben Miedler a saját adogatásait magabiztosan hozta, így 6:3-ra a második szettet is, ezzel elbúcsúztatta Balázs Attilát a további küzdelmektől.

ROLAND GARROS, FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lucas Miedler (osztrák)–Balázs Attila 7:6 (7–5), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik