Tenisz: Fucsovics legyőzte García-Lópezt, jöhet ismét Wawrinka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 07:04
Fucsovics Márton három szettben legyőzte Guillermo García-Lópezt a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna második fordulójában. A világranglista 48. helyén álló magyar 6:7, 6:4, 7:5-re nyert a 71. helyen rangsorolt spanyol ellen.

Az első játszmát rövidítésben elbukó Fucsovics nem kezdett jól a második szettben, elvesztette az adogatójátékát, utána viszont 3:4–nél, majd 5:4-nél is elvette ellenfeléét, így egyenlített. A döntő játszmában ötször is brékeltek a felek, amiből a magyar teniszező jött ki jobban, és második meccslabdáját kihasználva továbblépett a következő körbe.

Fucsovics ellenfele a legjobb 16 között Stan Wawrinka lesz, akivel éppen egy héttel korábban játszott Torontóban. Akkor hiába nyerte meg 6:1-re az első szettet, végül óriási küzdelemben, két rövidítésben alulmaradt. Amennyiben Fucsovics most le tudja győzni Wawrinkát, úgy könnyen lehet, hogy az Australian Open után ismét megmérkőzhet Roger Federerrel – a svájcinak Leonardo Mayert kell felülmúlnia a nyolcaddöntőben.

„Alig 24 órán belül majd' hat óra kemény tenisz, de óriási boldogság” – ujjongott közösségi oldalán a Davis Kupa-válogatott vezére. – „Megvan a második győzelem is Cincinnatiben, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen. Mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban! Holnap megint meccs, megint Wawrinka…” – tette hozzá, utalva arra, hogy magyar idő szerint 22 óra körül lép pályára a svájciak olimpiai bajnoka ellen.

A világranglistán jelenleg 48. helyen álló magyar éljátékos karrierje során eddig kétszer csapott össze Wawrinkával – először idén májusban a genfi salaktorna negyeddöntőjében, amikor 6:4, 6:0-ra győzött, majd legutóbb a múlt héten a torontói kemény pályás verseny második fordulójában, ahol a svájci kiválóság kerekedett felül 1:6, 7:6, 7:6-ra.

Fucsovics egyébként ezzel az eredménnyel már biztos, hogy pályafutása legjobb helyezését jegyzi majd a jövő heti világranglistán, várhatóan a 40. pozícióban rangsorolják, ha nem jut túl Wawrinkán, míg egy újabb sikerrel akár a 36. helyre is előreugorhat.

 

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (5 669 360 dollár, kemény pálya)
2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Fucsovics–García-López (spanyol) 6:7, 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik