Tenisz: Federer volt a megmentő, Európa ünnepel!

KLEIN RON (PRÁGA)KLEIN RON (PRÁGA)
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 10:17
null
Roger Federer most már Laver-kupa-győztesnek is vallhatja magát (Fotó: AFP)
Óriási izgalmakat követően Roger Federer mérkőzéslabdát hárítva győzte le Nick Kyrgiost a Laver-kupa 12., utolsó összecsapásán, így a Team Europe játékosai emelhették magasba a trófeát.

A pontozási rendszernek hála a 9–3-as európai vezetés ellenére izgalmasnak tűnt a vasárnapi játéknap is a prágai Laver-kupán, egy győzelem ugyanis három pontot ért. Az első találkozó jól indult a Team World szempontjából, hiszen Tomás Berdych és Marin Cilic kikapott John Isnertől és Jack Socktól – Berdych a két párosbeli és az egyéni találkozóját is elbukta, így túlzás lenne azt állítani, hogy jót tett neki a hazai pálya.

A következő összecsapáson Alexander Zverev simán nyert Sam Querrey ellen, de a 17 ezres közönségből egyre többen kezdtek el a Team Worldnek szurkolni, talán meghálálva Nick Kyrgioséknak, hogy három napon keresztül a kispad mögött szórakoztatták a jegyvásárlókat a labdameneteket követően, több egyedi koreográfiát felhasználva. Rafael Nadal és John Isner találkozóján ráadásul újabb érv született John McEnroe csapata mellett: ha Nadal nyer, eldől a párharc, ha nem, marad izgalom a 12. mérkőzésre is. A spanyol viszont nem tudott győzni, két szoros játszmában nyert az amerikai, így Roger Federernek győznie kellett Kyrgios ellen, vagy következhetett volna a ráadás páros párharc a végső sikerért.

A svájci az első szettet elveszítette, a másodikat nagy csatában megnyerte, a döntő rövidítésben viszont 6–3-as hátrányba került – de innen is fordítani tudott! Ekkor már az O2 Aréna közönsége egyértelműen Federert támogatta, aki a végén mérkőzéslabdát hárítva, óriási küzdelem árán ünnepelhetett – a Laver-kupa komolyságának pedig tökéletes jellemzője volt, amint a hálóba ütött labda után Kyrgios letérdelt, és elsírta magát.

A MÉRKŐZÉS UTOLSÓ KÉT PONTJA

A Team Europe tehát magasba emelhette a Rod Laver nevével ellátott trófeát, a vasárnapi bejelentés alapján folytatás 2018. szeptember 21. és 23. között Chicagóban!

LAVER-KUPA, PRÁGA
Team Europe–Team World 15–9
Péntek

Marin Cilic (horvát)–Frances Tiafoe (amerikai) 7:6, 7:6
Dominic Thiem (osztrák)–John Isner (amerikai) 6:7, 7:6, 10–7
Alexander Zverev (német)–Denis Shapovalov (kanadai) 7:6, 7:6
Tomás Berdych, Rafael Nadal (cseh, spanyol)–Nick Kyrgios, Jack Sock (ausztrál, amerikai) 3:6, 7:6, 7–10
Szombat
Roger Federer (svájci)–Sam Querrey (amerikai) 6:4, 6:2
Nadal–Sock 6:3, 3:6, 11–9
Berdych–Kyrgios 6:4, 6:7, 6–10
Federer, Nadal–Querrey, Sock 6:4, 1:6, 10–5
Vasárnap
Berdych, Cilic–Isner, Sock 6:7, 6:7
Zverev–Querrey 6:4, 6:4
Nadal–Isner 5:7, 6:7
Federer–Kyrgios 4:6, 7:6, 11–9
A pénteki győzelmek egy, a szombatiak kettő, a vasárnapiak három pontot értek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik