Tenisz: Federer még Alinál és Carl Lewisnál is jobb?

Vágólapra másolva!
2017.01.30. 17:38
null
Roger Federernek van miről mesélnie (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó elragadtatottan írt arról, hogy Roger Federer ötszettes csatában legyőzte ősi riválisát, Rafael Nadalt az ausztrál Nemzetközi teniszbajnokság vasárnapi döntőjében, ezzel elhódította 18. Grand Slam-trófeáját.

 

SVÁJC:

Blick:

„Federer 18. Grand Slam-címével alighanem a svájci sporttörténelem legszebb fejezetét írta meg. A döntőben mumusát, Nadalt verte meg, méghozzá féléves kihagyás után. Ennek a tündérmesének nincs párja.”

Zürcher Tagesanzeiger:
„Mindig akkor volt a legerősebb, amikor komolyra fordultak a dolgok. A nyerő mentalitás tette őt a legsikeresebb bajnokká. Melbourne-ben azért volt ilyen jó, mert nem győzni ment, hanem játszani.”

Basler Zeitung:

„Federer rendre újraalkotja saját magát, és remélhetőleg még sokáig teszi ezt. Annyi örömöt okoz neki a játék, hogy elképzelhetetlen, hogy mostanában visszavonul. Neki már nem kell bizonyítania semmit, mégis makacsul erre törekszik – és ettől lett nagy bajnok. Minden GS-serlegével egyre jobban bebetonozza magát a hősök közé. Ő a legnagyobb.”

AUSZTRIA:

SZAVAZÁS

Nyer még Roger Federer Grand Slam-tornát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kronen Zeitung:
„Micsoda zseni, micsoda ember!”

Kurier:
„A király. A tenisz- (sport?)rajongók többsége számára emlékezetes marad az elmúlt két hét: a sporttörténelem egyik legnagyobb visszatérését láttuk.”

Der Standard:
„Nagy bajnok, nagy szavak. Federer történelmet írt.”

Die Presse:
„A régi szép idők.”

FRANCIAORSZÁG:

Le Figaro:

„A rekordgyűjtő egy szinten van Usain Bolttal, Michael Phelpsszel és Lionel Messivel.”

La Parisien:
„Federer mindenkit megdöbbentett, és tovább növelte saját legendáját.”

L'Equipe:
„Federer már eddig is legenda volt, de 18. GS-sikerével bekerült a panteonba minden idők legnagyobb sportolói, azaz Muhammad Ali vagy Carl Lewis mellé. Vagy még náluk is nagyobb?”

SPANYOLORSZÁG:
El País:

„Federer fantasztikus döntőben győzte le Nadalt, és elképesztő módon verte vissza a spanyol támadásait, aki ugyancsak nagyszerűen küzdött.”

El Mundo:
„Ebben a döntőben senki sem csalódott.”

La Vanguardia:
„Federer újra az Olümposzon. A vasárnapi finálé azon a szinten volt, amelyet megszoktunk ettől a két óriástól azóta, hogy először keresztezték egymást az útjaik 2004-ben Miamiban.”

ANGLIA:

The Guardian:

„Federer mindig is a legnagyobb akart lenni, a 17. Grand Slam-győzelme óta eltelt öt évben is. A 18. diadallal bebetonozta magát a csúcson, négy GS-címre növelve előnyét Rafael Nadal és Pete Sampras előtt.”

The Telegraph:
„Ebben a több mint három és fél órás párbajban emlékeztettek bennünket arra, hogy mitől ilyen különleges ez a versenyfutás: balkezes a jobbkezes ellen, könnyed elegancia az elszánt küzdés ellen, svájci ügyesség a mallorcai szenvedély ellen. Nemcsak nosztalgikus mámorban volt részünk, hanem megélhettük egy nagy csata feltámadását, amelyben két ember olyan magasságokba hajszolta egymást, ahová egyedül sosem jutottak volna el.”

The Independent:

„Sosem kellett volna kételkednünk benne. Öt évvel legutóbbi GS-serlege után a 35 éves Federer megszerzi a 18-adikat, rendkívüli pályafutása alighanem legnagyobb győzelmével.”

AUSZTRÁLIA:

The Age:

„A döntő, amikor megállt az idő. Ez volt az Australian Open történetének legnagyobb döntője. A legjobb Australian Open csúcspontja.”

The Australian:
„Befejeződött a mese. Fényes pályafutásának legjobb teljesítményével Federer legyőzte a másik veteránt, Rafael Nadalt a döntőben, amely örökre emlékezetes marad.”

ÚJ-ZÉLAND:

New Zealand Herald:

„Vége a vitának: Federer kétségkívül minden idők legnagyobb teniszezője.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik