Tenisz: Federer felszólalt a játékosok internetes bántalmazása ellen

Vágólapra másolva!
2021.09.27. 17:33
null
Federer szerint Emma Raducanunak és más teniszezőknek segítségre van szükségük (Fotó: AFP, illusztráció)
Roger Federer felhívást indított, hogy Emma Raducanu és más fiatal teniszezők segítséget kapjanak a közösségi médiában terjedő kritikák és a bántalmazások könnyebb kezelése érdekében – írja a Yahoo Sports.

 

Roger Federer kiemelte: ha a közösségi platformok már húsz évvel korábban is léteztek volna, ő sem tudott volna mit kezdeni azok káros hatásaival.

„Azt hiszem, többet kell segítenünk, edzenünk és mentorálnunk a fiatalabb generációt” – véli a nyolcszoros wimbledoni bajnok, aki arra emlékeztetett: miután Emma Raducanu élete első wimbledoni szereplése során, légzési problémák miatt visszalépett a negyedik fordulóból, illetve azután, hogy Oszaka Naomi mentális egészségi gondok miatt hosszabb kihagyás mellet döntött, a két teniszező komoly kritikákat kapott a közösségi médián keresztül.

„Minden tíz kedves megjegyzéshez mindig van egy negatív megjegyzés, és természetesen erre jobban koncentrál az ember. Szörnyű helyzet ez. Még akkor is, ha rosszul érzem magam, tudom, hogy bizonyos módon tudnom kell viselkedni a világsajtó előtt” – jelentette ki Federer, hozzátéve: „emlékeznünk kell arra, hogy a teniszezők sportolók és profik, de ugyanúgy emberek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik