Tenisz: Federer elárulta, mikor fejezi be a pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 12:46
null
Mirka a főnök – ha ő azt mondja, hogy vége, akkor vége (Fotó: AFP)
A 18-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer a wimbledoni teniszbajnokságon adott egyik nyilatkozatában kifejtette, mikor fejezi be a pályafutását. A 35 esztendős svájci konkrét évszámot nem árult el, de azt igen, hogy a döntés felesége, Mirka Federer kezében van.

 

Federer gyakran családjával (feleségével és négy gyermekével) együtt járja a világot, de az is előfordul, hogy egyedül utazik a versenyekre – ahogy tette azt idén a stuttgarti és a hallei torna esetében. Ennek ismeretében nem csoda, hogy a svájci kiválóság kihangsúlyozta párja szerepét, amikor a visszavonulásról kérdezték.

„Mirka nélkül nem tudnám ezt csinálni. Ha azt mondja, hogy nem akar többet utazni, akkor azt fogom felelni, hogy »Rendben, befejezem a karrieremet«. Ez ilyen egyszerű. Sok mindennek ő a kulcsa. De egyelőre boldogan csinálja. Ha nem is heti rendszerességgel, mert az négy gyermekkel túl sok lenne” – mondta Federer, aki Grigor Dimitrov legyőzésével hétfőn bejutott a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjébe, s a kanadai Milos Raonic vár rá.

„Ide együtt érkeztünk és nagyon jól érezzük magunkat. Mirka óriási támogatást nyújt nekem. Nagyon örülök, hogy lehetővé teszi számomra, hogy hajszoljam az álmaimat” – tette hozzá a nyolcadik wimbledoni elsőségére vágyó svájci.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik