Tenisz: Federer Connors és Lendl után megy, cél az 1000

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 21:37
Roger Federer, a svájciak világklasszis teniszezője már szinte mindent elért, amit a sportágban el lehet – egy álomhatár azonban még a szeme előtt lebeg. És már nincs is túl távol...

Federer a londoni ATP-világbajnokságon Nisikori Kei ellen is győzelmet aratott, így már 993 győzelemnél tart 1219 meccsből – mindössze hétmeccsnyire van az ezres álomhatár. Ezt a tenisztörténelemben a férfiak közül csupán Jimmy Connorsnak (1253 győzelem) és Ivan Lendlnek (1071) sikerült áttörnie.Federer a londoni ATP-világbajnokságon Nisikori Kei ellen is győzelmet aratott, így már 993 győzelemnél tart 1219 meccsből – mindössze hétmeccsnyire van az ezres álomhatár. Ezt a tenisztörténelemben a férfiak közül csupán Jimmy Connorsnak (1253 győzelem) és Ivan Lendlnek (1071) sikerült áttörnie.

„Csak a nagy tornákat vállaltam ebben az évben, a mestertornákat, a Grand Slameket, és így tovább. Nem könnyű ilyen erős ellenfelek ellen meccseket nyerni, kicsi a különbség a játékosok között. De a legfontosabb, hogy közelebb és közelebb kerülök az ezres határtól, remek lenne, ha ezt elérném. Nagyszerű szám” – nyilatkozta Federer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik