Tenisz: Djokovics–Federer döntő lesz Cincinnatiben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.22. 23:46
A világelső Novak Djokovics a 6:4-re elveszített első játszma ellenére bejutott a cincinnati ATP 1000-es férfi tenisztorna döntőjébe, miután fordított Alekszandr Dolgopolov ellen. A szerb ellenfele Roger Federer lesz vasárnap.

Az ukrán játékos volt két pontra is a továbbjutástól, ám Djokovics ismét megmutatta mentális erejét, pályafutása során ötödik egymás elleni meccsüket is megnyerte aktuális riválisa ellen. Djokovics egy lépésre van attól, hogy az ATP 1000-es kollekciójából egyedül hiányzó cincinnati trófeát is begyűjtse.

Az első kiemelt ellenfele a döntőben Roger Federer lesz, aki sorozatban ötödször győzte le Andy Murrayt úgy, hogy szettet sem veszített. Federer uralta a hosszú labdameneteket a mérkőzésen, a kilenc vagy annál több ütést megelőző pontoknál 17-ből 12-ször az ő neve mellé írták a nyerőt. Murray hiába küzdött szívósan, az olykor ellenállhatatlan svájcit csak megszorítani tudta.

Federer 14:11-re áll Murray ellen, összességében pedig már a 87. tornagyőzelmére készül, és a helyszín jó előjel számára, korábban mind a hat döntőjét megnyerte itt. Federer és Djokovics négyszer találkozott eddig az évben, Dubaiban a svájci, Indian Wellsben, Rómában és Wimbledonban a szerb nyert.

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (3 826 655 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Dolgopolov (ukrán) 4:6, 7:6, 6:2
Federer (svájci, 2.)–Murray (brit, 3.) 6:4, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik