Tenisz: Djokovics egekig dicsérte Fucsovicsot a továbbjutás után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.03. 11:25
A férfi teniszezők világranglistáján 36. helyen álló Fucsovics Márton az 1.3 millió dollár összdíjazású, kemény pályás dohai tenisztorna második fordulójában szerda délután találkozott a világelső Novak Djokoviccsal,  és – ahogy arról élő közvetítésünkben is beszámoltunk – bár nagyszerűen játszott, 4:6, 6:4, 6:1-re kikapott tőle.

Djokovics azonmód elismerte, legyőzött ellenfele remekül játszott, és ezt a meccslabda kihasználása után már a hálónál közölte magyar ellenfelével: „Kemény meccs volt, kiválóan játszottál.”

Fucsovics közel állt ahhoz, hogy második magyar játékosként hivatalban lévő világelsőt győzzön le – eddig egyedüliként Taróczy Balázs volt erre képes, amikor 1983-ban legyőzte Ivan Lendlt Hamburgban – ám a második szett végén egy rossz döntés után a harmadikra már elfogyott a korábbi koncentráció, így a szerb akarata érvényesült.

„Az első két szettben egyértelműen ő volt a jobb játékos. Remekül játszott, és nagyon okosan váltott ritmust és iramot, amivel nagyon sokat mozgatott, futtatott. Minden elismerésem Fucsovicsnak, mert ez neki köszönhetően lett egy ilyen remek mérkőzés. Én sarokba szorultam, meg kellett találnom a kivezető utat, ami végül sikerült, de nagy szerencsém volt, hogy a sólyomszem bent látta azt a labdát” – fogalmazott Djokovics a mérkőzést követően.

Legyőzőjénél jóval szűkszavúbban fogalmazott Fucsovics Márton.

„Jó meccset játszottunk Djokóval. Tudom, mi a feladatom. Irány Sydney!” – értékelt röviden a 26 éves magyar teniszező, aki a jövő heti legfrissebb világranglistán nagy valószínűséggel egy helyet javítva, s ezzel újabb karriercsúcsot döntve a 35. helyen fog állni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik