Tenisz: Csak maradjak egészséges – Fucsovics Márton

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 16:13
null
Fucsovics szerencsésnek mondhatja magát (Fotó: HBN)
Fucsovics Márton már nem úgy gondol a teniszidény felfüggesztésére, ahogy először viszonyult hozzá, és igyekszik szinten tartani magát.

 

A világranglistán 84. helyezett játékos az m4sport.hu-nak elmondta: először Ausztráliában hallott a koronavírus-járványról, de azt az év elején még csupán tőle független hírként kezelte. Miután onnan hazajött, még elutazott az európai versenyekre, majd március elején, a debreceni Davis-kupa-összecsapás során tevékeny részt vállalt a belgák elleni, 3:2-es magyar győzelemből.

„A nagy szerencsétlenségben volt egy kis szerencsém” – utalt Fucsovics arra, hogy éppen Magyarországon tartózkodott, amikor a teniszvilágban is egymás után mondták le a tornákat. Hozzátette: az amerikai versenyek törlését követően még örült is kicsit annak, hogy a Dk-siker után nem kell azonnal Los Angelesbe utaznia, és négy-öt plusznapot otthonában tölthet.

„Aztán gyorsan elég komolyra fordult a helyzet, és már én sem így fogtam fel ezt az egészet. Próbálok arra összpontosítani, hogy minél hamarabb kerüljünk vissza a pályára, és amikor ez megtörténik, akkor a legjobb állapotban legyek. Ez jár most is a fejemben: maradjak egészséges, és lehet, hogy csak három hónap vagy fél év múlva, de addig szinten tudjam tartani magam, és aztán mielőbb újra százszázalékos legyek” – nyilatkozta.

Fucsovics kiemelte: sportágában elengedhetetlen, hogy ne csak erőnléti edzéseket végezzen, hanem teniszezzen is, amikor csak lehet.

„Abban állapodtam meg az edzőimmel, hogy jó idő esetén, amikor a hőmérséklet tíz fok fölé emelkedik, kimegyek a pályára, és egy-két órát ütögetek. Egyébként pedig itthoni edzéseket próbálok meg beiktatni a programba” – mondta.

Fucsovics hozzátette: a sportági szervezetektől folyamatos tájékoztatást kap a napi teniszhírekről, míg játékosok az internet segítségével állnak kapcsolatban egymással. Arról viszont még nem sokat tudott mondani, hogy a versenyek elmaradása milyen anyagi nehézséget jelent néhány társának.

Kifejtette: nagyon reméli, hogy a Davis-kupa november végi fináléjára már nem jelent veszélyt a járvány, és nyáron folytatódik a szezon. Köves Gábor szövetségi kapitánnyal a debreceni mérkőzést követően nem egyeztetett, a társakkal pedig nem találkozott.

„Nem szeretnék most nagyobb társaságban edzeni, csak a partneremmel, valamint edzőimmel vagyok a pályán. De reméljük, hogy idővel jobb lesz a helyzet, és akkor biztosan lesznek összetartásaink” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik