Tenisz: Bouchard csak 25 százalékban felelős az esésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 11:37
null
Eugenie Bouchard a 2015-ös US Open utáni pekingi versenyen fejfájás miatt adta fel a mérkőzését (Fotó: AFP)
A bírósági ítélet szerint 75 százalékban az Egyesült Államok Teniszszövetsége (USTA) a felelős azért, hogy Eugenie Bouchard elcsúszott és megsérült a 2015-ös US Openen az egyik mérkőzése után.

 

 

A női egyesben 25. kiemeltként induló Eugenie Bouchard a legjobb 32 között késő estébe nyúló mérkőzésen legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát. A találkozó után az öltözőből kijövő kanadai játékos elcsúszott egy tisztítószeren, amelyet a fizioterapeuták szobája előtt felejtettek. Az esés során fejsérülést szenvedett, aminek következtében nem tudott pályára lépni a nyolcaddöntőben, és a női párosban, valamint a vegyes párosban is vissza kellett lépnie.

Egy brooklyni bíróság csütörtöki ítélete szerint 75 százalékban az amerikai teniszszövetséget terheli a felelősség a balesetért, míg Bouchard-t csak 25 százalékban. A 2014-es wimbledoni döntős ügyvédje jelezte, hogy több millió dolláros kártérítésre nyújtanak be igényt.

Az esetnek nem volt szemtanúja, Kristy Stahr, a USTA által beidézett fizioterapeuta szerint azt hitték, hogy Bouchard már távozott.

A per folytatásában azt kell megállapítani, hogy milyen súlyos károsodást szenvedett el Bouchard, ami több mint két év elteltével nem könnyű feladat. A teniszező képviselői azzal érvelnek majd, hogy 23 éves védencük jelenleg csak a 116. helyen áll a világranglistán, míg 2014 októberében (kevesebb mint egy évvel a baleset előtt) az ötödikként jegyezték. Hogy az elcsúszás mennyiben játszott közre a visszacsúszásban, nos, ezt (is) kellene megállapítaniuk a szakértőknek.

Tény, hogy Bouchard 2015-ben a balesete után már csak egy mérkőzésen lépett pályára, és azt sem tudta befejezni fejfájás miatt. A szőke szépség az utóbbi években egyre inkább a külsejével vonja magára a figyelmet, úgy, mint legutóbb ezekkel a fotókkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik