Tenisz: Bartoli és Lisicki első GS-trófeáját nyerheti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 11:21
A francia Marion Bartoli és német Sabine Lisicki vívja a wimbledoni női tenisztorna döntőjét. Az open éra bevezetése óta eltelt 45 év alatt ez a második wimbledoni finálé, amelyben két olyan játékos találkozik, aki korábban nem nyert Grand Slam-trófeát. Vajon melyiküknek jön össze az első?

„Megérdemeltem, hogy visszatérjek.” A nem francia Marion Bartoli-rajongók nullához közelítő számából következtetve nehezen tudjuk elképzelni, hogy sokan osztanák a 28 éves játékos véleményét. Viszont tény, hogy véletlenek nincsenek, márpedig a francia teniszezőnő 2007-ben járt már wimbledoni fináléban, amelybe a belga Kirsten Flipkens csütörtöki legyőzésével megint eljutott. Ezúttal biztosan nagyobb eséllyel indul.

Hat évvel ezelőtt csak asszisztálhatott a sérüléséből visszatérő Venus Williams negyedik wimbledoni bajnoki címéhez, míg ezúttal Sabine Lisicki ellen valós esélye lehet élete első Grand Slam-trófeája elhódítására. Ha már Marija Sarapova és Viktorija Azarenka korai kiesésével ő szerezte meg az alsó ág döntős helyét, miért szalasztaná el a lehetőséget? Persze az elmúlt hónapok eseményei alapján nem csoda, hogy beköszöntött az újabb Bartoli-korszak. Jó döntés volt például, hogy beültette stábjába és páholyába a francia női tenisz legutóbbi 88 évének egyetlen wimbledoni győztesét, főleg hogy Amélie Mauresmo (2006 bajnoka) láthatóan élvezi a szerepkört, és a szakkommentátorkodás mellett rengeteg időt szakít új pártfogoltjára is. Az sem volt hátrány, hogy Marion Bartoli rendezte kaotikus viszonyát édesapjával, Walterrel, pedig korábban előfordult, hogy a biztonsági őrökkel vezettette ki meccséről.

A pozitív előjelek ellenére sem vennénk biztosra mai győzelmét. Sabine Lisicki is élete nagy lehetősége kapujában áll, hiszen Steffi Graf 1996-os sikere óta az első német hölgy lehet, akit megkoronáznak Wimbledonban, és az elmúlt napok teljesítménye alapján erre valamivel nagyobb esélye is van. A Serena Williams nyolcaddöntős legyőzésével szerzett lendülete a következő két fordulóra is kitartott, de kérdés, hogy mennyire viselte meg az Agnieszka Radwanska elleni maratoni hosszúságú elődöntő.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, DÖNTŐ

Lisicki (német, 23.)–Bartoli (francia, 15.), 15.00, tv: Digi Sport1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik