Tenisz: Babos Tímea jövőre orosz partnerrel párosozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.18. 09:37
null
Anasztaszija Pavljucsenkova lesz 2017-ben Babos Tímea partnere párosban (Fotó: Reuters)
Babos Tímea és Jaroszlava Svedova útjai elválnak, legjobb női teniszezőnk jövőre az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával indul párosban.


Babos Tímea 2017-ben többet gondol majd magára, ami az ő részéről teljesen érthető döntés. A legmagasabban jegyzett magyar teniszező 26. az egyéni világranglistán, és bár párosban is az élmezőnybe tartozik, nehéz egyszerre a két műfajban jól szerepelni, márpedig a 23 éves játékosnak egyértelműen az egyéni versenyben kell gondolkodnia. Bár a kazah Jaroszlava Svedovával alkotott duójuk jól szerepelt – Wimbledonban döntőig jutott, majd kvalifikálta magát a szingapúri WTA-világbajnokságra –, a következő szezonban azt a kevesebb párosmérkőzést az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán játssza le Babos.

„Elég stabilak voltunk Szlavával, de igazán nagy durranás nem volt, Wimbledont leszámítva – mondta hivatalos honlapján Babos. – Lehet, hogy az idei szezonunk azért alakult így, mert viszonylag keveset játszottunk együtt, nagyon az egyénire figyeltem, az élvezett egyértelmű elsőbbséget. Nehezebb összekapcsolni az egyénit és a párost. De nyilván azzal nagyon elégedett vagyok, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, mert ez nem volt olyan nagy cél, mégis viszonylag simán sikerült elérni ezt az eredményt. Sajnos Szlava úgy döntött, hogy jövőre Vania Kinggel indul, akivel korábban Grand Slameket nyert. Úgy érzi, ez az utolsó esélyük arra, hogy közösen jól szerepeljenek. Meg szeretnék újra próbálni. Nagyon jóban vannak, nagyon jó barátnők. Tiszteletben tartom Szlava döntését! Már idén is próbáltam kevesebbet párosozni, de ez jövőre még jobban látható lesz. Nagyon sokat kivesz belőlem, amikor ilyen sok meccsem van a topjátékosok ellen. Megértem, hogy a legjobb egyéni játékosok miért nem szerepelnek sokat párosban. Egyszerűen nem lehet mindkettőt azonos színvonalon játszani. Nem is fizikailag, hanem elsősorban fejben nagyon nehéz ezt összeegyeztetni. Jövőre kevesebbet párosozom majd, Anasztaszija Pavljucsenkova lesz a társam. Megbeszéltük, hogy az egyéni lesz a legfontosabb! A nagy tornákon mindenféleképpen elindulunk, és nyerni akarunk mindenhol.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik