Tenisz: Babos Tímea is ott lehet a Fed-kupa-csapatban

Vágólapra másolva!
2015.01.16. 12:00
null
Babos Tímeával is számolhatunk a magyar Fed-kupa-válogatottban (Fotó: Mirkó István – archív)
A Nemzeti Sport információi szerint megszületett a megállapodás: a legmagasabban rangsorolt hazai női teniszező, a világranglista-95. Babos Tímea szerepel majd a magyar csapatban a Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának küzdelmeiben, amelyeket február 4. és 7. között rendeznek a budapesti Syma-csarnokban.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fed-kupa nevezési határidejének lejártakor Babos Tímea még nem volt kerettag – Jani Réka, Stollár Fanny, Gálfi Dalma és Bondár Anna annál inkább –, miután a játékos édesapja és menedzsere, Babos Csaba, valamit a Magyar Teniszszövetség nem állapodott meg egymással.

A szövetség ezt követően jelezte: „Természetesen szeretnénk, hogy Babos Tímea, Magyarország éljátékosa pályára lépjen a hazai rendezésű Fed-kupán. A szövetség egyszerűen nem tud minden feltételnek eleget tenni, de lehetőségeihez képest a maximumot ajánlotta, minden – nem elsősorban anyagiakról szóló – feltételt teljesített, ám egyelőre továbbra sincs megegyezés.” A túloldalon pedig Babos Csaba közölte: „…nem elsősorban az anyagiakról nem tudunk megegyezni, szeretnénk, ha végre megbecsülnék Magyarország első számú játékosának a juniorok és a felnőttek között elért eredményeit. Vannak elvi vitáink, de felül fogunk emelkedni rajtuk”.

A Nemzeti Sport értesülését egyik fél sem erősítette meg, ám a szövetségnél azt mondták, az Australian Open első napjaiban (tehát a jövő héten) sajtótájékoztatót tartanak az ügyben, míg Babos Csaba kiemelte, lánya szeretne játszani a Fed-kupán, ám a megállapodásról nem kíván nyilatkozni, miután a szövetséggel megegyeztek abban, hogy az említett sajtótájékoztatóig nem mondanak semmit az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik