Tenisz: Babos sérülés miatt feladta első fordulós meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 12:55
null
Babos Tímeát a mérkőzés elejétől combsérülés hátráltatta (Fotó: AFP, archív)
Babos Tímea (MTK) szett- és brékhátrányban (6:7, 2:4) sérülés miatt feladta az orosz Jevgenyija Rogyina elleni mérkőzését a svájci Bielben zajló kemény pályás női tenisztorna első fordulójában.

 

Babos Tímea tavaly kétszer is megverte kemény pályán a világranglista 78. helyén álló Jevgenyija Rogyinát, és a magyar teniszező az idei első meccsük alkalmával is közel állt hozzá, hogy szettelőnybe kerüljön, ám végül elveszítette a rövidítést.

Babos az első játszmában 3:5-ről felállva 6:5-nél fogadóként két, majd a tie-breakben 6–5-nél és 7–6-nál újabb két játszmalabdához jutott, de sajnos egyik lehetőségével sem élt.

A második szettben Babos combközelítőizom-sérülés miatt ápolást kért, miután felállt brékhátrányból (1:2), ám 2:3-nál ismét elbukta az adogatójátékát, ezek után pedig a súlyosabb probléma elkerülése végett feladta a meccset.


Babos már a találkozó elején is érezte a fájdalmat, ami az idő múlásával egyre rosszabb lett – derül ki a hivatalos honlapjának beszámolójából.

A világranglista 30. helyén álló Babos harmadik kiemeltként vett részt a bieli versenyen, melynek két legfőbb esélyese a cseh Barbora Strycová (18.) és a spanyol Carla Suárez-Navarro (23.).

WTA-TORNA, BIEL (226750 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Rogyina (orosz)–Babos (magyar, 3.) 7:6, 4:2-nél Babos feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik