Tenisz: Babos már több mint 100 millió forintot keresett idén

Vágólapra másolva!
2016.04.06. 09:11
A női teniszezők világranglistájának 39. helyén álló Babos Tímea idén már több mint 100 millió forintot keresett a pénzdíjakból. A 22 éves soproni teniszező párosban döntőt játszott, egyesben pedig a nyolcaddöntőig jutott Miamiban, a vasárnap véget ért tornán, és teljesítményéért 150 ezer dollárt kapott, összesen pedig már 366 ezer dollárnál, azaz több mint 100 millió forintnál jár 2016-ban – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Babos kifejtette: pályafutásának elindítása sok pénzbe került, de szerinte nem az anyagiakon múlt, hogy jó játékos vált belőle. Babos kifejtette: pályafutásának elindítása sok pénzbe került, de szerinte nem az anyagiakon múlt, hogy jó játékos vált belőle.

„Attól függetlenül, hogy valakinek több milliárd forintja van, nem biztos, hogy a lánya vagy a fia ott tud lenni az első 40-ben vagy a top 10-ben” – vélekedett. Hangsúlyozta: a munkát tartja a legfontosabbnak, és azt a rengeteg energiát, amellyel az elmúlt évek során az egész családja, valamint a színfalak mögött mások is segítették a szereplését.

A teniszező édesapja úgy fogalmazott, hogy korábban nagy lemondással járt lánya versenyeztetése, de a most megkeresett jövedelemből már mindent tudnak finanszírozni.

„Ezeknek a pénzeknek egy jó részét mindig visszaforgattuk abba, hogy sokkal jobb körülmények között tudjon dolgozni, edzeni, élni. Ez mindig jó befektetésnek bizonyult, mert fejlődött a játéka. Ő még gyakorlatilag saját erőből jutott oda, ahova jutott. Főleg szakmai segítséget kapott a mindenkori szövetségtől” – mondta Babos Csaba.

Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára elmondta, hogy manapság a fiatalok – mint a junior-világranglistát vezető Valkusz Máté és Gálfi Dalma – karrierjét már azok a támogatások viszik előre, melyeket a szervezet rájuk fordít. Mint kifejtette: három-négy évvel ezelőtt megközelítőleg 60-80 millió forint állami támogatást kapott a sportág, ez jelenleg már 400 millió forint évente. Az összeg jelentős részét az utánpótlásra költik.

„Az anyagi szempontot nem szabad figyelmen kívül hagyni, ebben jelenleg a szövetségnek nagyon nagy szerepe van. A kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően az elmúlt három évben rendkívüli mértékben tudtuk növelni a fiatalokra, az utánpótlás-nevelésre fordított összegeket” – közölte Richter.

Ahogy a szövetség főtitkára elmondta, a magyar sport olimpiaközpontú, ezért szerencsés, hogy a legmagasabban jegyezett teniszezőnk, Babos Tímea minden bizonnyal ott lehet Rio de Janeiróban.

A tavalyi esztendő végén Babos még csak az egyéni WTA-rangsor 85. helyén állt, és idén már háromszor javított, mire eljutott a karriercsúcsot jelentő 39. pozícióig. Ilyen előkelő helyet magyar színekben versenyző játékos legutóbb 2009-ben foglalt el, akkor Czink Melinda a 37. helyen állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik