Tenisz: Babos két játszmában legyőzte az olimpiai bajnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 00:53
null
Babos Tímea 65 perc alatt mindössze négy ki nem kényszerített hibát ütött Monica Puig ellen (Fotó: Twitter)
Babos Tímea két szettben, mindössze 65 perc alatt legyőzte a riói olimpiai bajnok Mónica Puigot a mexikói Monterreyben zajló 250 ezer dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében.

 

A magyar lány ellenállhatatlanul teniszezett, és az első játszmában a harmadik alkalommal el is vette ellenfele adogatását – két korábbi saját szervajátékát mindkétszer 15-re hozta. Ezzel a brékkel tehát Babos előnybe került, és ugyan Puig próbálkozott az egyenlítéssel, nem jött neki össze, így a nagyon koncentráltan játszó Babos 37 perc alatt hozta az első szettet 6:4-re.

A második játszma remekül kezdődött, Babos ugyanis rögtön az első adogatójátékát elvette az olimpiai bajnoknak. A Puerto Ricó-i játékos nem találta az ellenszerét Babos remek szerváinak, aki első adogatásai 92 százalékából csinált pontot a teljes mérkőzés során.

A második szett közepén aztán jött az újabb brék Babostól, és ekkor már sejteni lehetett, hogy hamar véget is ér a mérkőzés: Babos Tímea 28 perc alatt hozta 6:2-re a játszmát, és összesen alig valamivel több mint egy óra alatt a mérkőzést is.

„Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm a riói olimpia bajnokát. Mónica Puig nagyszerű játékos, ezt már sokszor bizonyította. Örülök annak, hogy jól ment a játék. Az adogatásaim nagyszerűen működtek, ezt az is bizonyítja, hogy egyszer sem kellett bréklabdát hárítanom. A fontos pontoknál jó megoldásokat választottam, ez is örömmel tölt el. Monterreyhez remek emlékek fűznek, az idei verseny szintén szépen alakul. A következő mérkőzésen is kiváló ellenfelem lesz, már várom az elődöntőt” – idézi Babost a babostimea.hu.

A szombati (magyar idő szerint 21 órakor kezdődő) elődöntőben a világranglista 91. helyén álló amerikai Sachia Vickery vár a magyar lányra. Eddig kétszer találkoztak egymással (legutóbb 2015-ben éppen Monterreyben), mindkét meccset Babos nyerte.

WTA-TORNA, MONTERREY (250 000 dollár, kemény pálya)
N
EGYEDDDÖNTŐ
Babos (magyar, 4.)–Puig (Puerto Ricó-i, 5.) 6:4, 6:2
Muguruza (spanyol, 1.)–Tomljanovic (ausztrál, 8.) 6:3, 6:0
Bogdan (román, 6.)–Collins (amerikai) 6:2, 6:4
Vickery (amerikai, 7.)–Rybáriková (szlovák, 2.) 6:0, 6:3

A győztes pont

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd


PREMIER WTA-TORNA, CHARLESTON (800 000 dollár, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Bertens (holland, 12.)–Cornet (francia, 14.) 6:2, 7:5
Görges (német, 5.)–Kaszatkina (orosz, 3.) 6:4, 6:3
Keys (amerikai, 7.)–Pera (amerikai) 6:2, 6:7 (5–7), 7:5
Sevastova (lett, 8.)–Kr. Plisková (cseh) 6:4, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik