Tenisz: Babos hatalmas küzdelem után játszhat a főtábláért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 15:01
null
Babos nagyot küzdött (Fotó: Zádor Péter)
A Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság női selejtezőjének második fordulójában Babos Tímea óriási csatában több mint két és fél óra hosszú mérkőzésen legyűrte az olasz Martina Trevisant, s készülhet a harmadik fordulóban a spanyol Aliona Bolsova ellen, azon a meccsen már a főtáblára jutás lesz a tét.

 

Jól kezdett Babos Tímea a világranglistán 157. – tehát majd' 20 hellyel mögötte álló – olasz ellenfelével szemben, hiszen miután az első játszma elején mindketten elvették a másik adogatását egyszer, a 26 éves soproni játékos 3:3-mál ismét elvette az olasz szervajátékát, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy 6:4-re megnyerje a 41 percig tartó első játszmát.

A második szett viszont már nem alakult ilyen kedvezően Babos számára: az olasz játéka jelentősen feljavult, sokkal kevesebbet hibázott ellenfelénél és mint azt az első játszmában tette, s ez elég volt ahhoz, hogy Babos adogatását kétszer elvéve 6:2-re elvigye a második szettet.

Hátul Trevisan pihen, elöl a vonalbíró kuncog (Fotó: Twitter.com)
Hátul Trevisan pihen, elöl a vonalbíró kuncog (Fotó: Twitter.com)

A harmadik, döntő játszma előtt némi közjáték színesítette a mérkőzést: Babos az öltözőbe ment, s kissé sokára tért vissza, így a frissítéssel már végző Trevisan az egyik vonalbíró székében pihente ki magát, a néhány vonalbíró és a közönség derültségére.

Miután Babos megérkezett, a játék is folytatódott és eleinte hasonlított az első szettre, gyors brékváltással kezdődött, ám utána a soproni lány nem tudott meglépni, az olasz 3:2-es előnyénél újabb váltás következett. A kulcsjáték 5:5-nél érkezett: Babos fogadóként három labdára volt a 6:5-től, s miután az olasz a másodikat a hálóba ütötte fonákkal, a magyar teniszező kiszerválta a mérkőzést, s várhatja a selejtező utolsó fordulóját – ahol már a főtáblára jutásért játszik a spanyol Aliona Bolsovával (140. a világranglistán).

ROLAND GARROS, NŐK, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Babos Tímea–Martina Trevisan (olasz) 6:4, 2:6, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik