Tenisz: Áprilisig csak előreléphetek - Babos Tímea

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 16:31
Jövő áprilisig csak előreléphet a női világranglistán saját számításai szerint Babos Tímea, a legelőkelőbben jegyzett magyar teniszező.

„Az idei páros sikerek ellenére 2015-ben is az egyesre fogok elsősorban fókuszálni. Az elmúlt három évben mindig a top 100-ban zártam a szezont. Jövőre áprilisig nincs megvédendő pontom, csak előreléphetek, ez a fő célom" – nyilatkozta az MTI-nek az idén Wimbledonban párosban döntős játékos, aki jelenleg a 99. helyen áll az egyéni rangsorban, hozzátéve: örül, hogy a francia Kristina Mladenovic személyében stabil partnerrel kezdheti majd párosban a szezont.

A 30/26-os győzelmi mérleggel záruló idei év kapcsán a 21 esztendős Babos kifejtette, nehezen kezdte az idényt, sokáig kellett várnia az első győzelemre. Menet közben jó döntés volt az edzőváltás, hiszen Thomas Drouet segítségével az év végére pozitív lett a mutatója.

„Hosszú távra tervezünk Thomasszal. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, megértjük egymást a pályán és a pályán kívül is" – mondta monacói tréneréről.

Ami 2015-ös céljait illeti, a magyar éljátékos közölte, az elmúlt hónapokban egyre jobban ráérzett a megfelelő játékra, a labdamenetek felépítésre. Emellett szeretné állandósítani jó formáját, mert fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen a tenisze, stabil a játéka.

A februári, budapesti Fed Kupa-tornáról Babos elmondta, a válogatott évről évre jó eredményeket ér el az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, de úgy érzi, a jelenlegi csapat még nem áll készen a feljutásra.

„Nagyon erős csapatok szerepelnek ebben az osztályban, top 50-es játékosokkal. A távolabbi jövőben azonban látok esélyt a feljutásra. Természetesen örülök annak, hogy újra hazai pályán szerepelhetünk, a közönség hatalmas segítséget nyújt. Ennek is köszönhettem, hogy idén nyerni tudtam Simona Halep ellen" – tette hozzá.

Babos szombaton többhetes monte-carlói edzőtáborozásra utazik, és csak karácsony előtt tér haza. A 2015-ös szezont Sencsenben kezdi, majd jön a sydneyi torna és utána az Australian Open.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik