Tenisz: Alig várom a visszavonulást, de... – Federer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 15:30
null
Roger Federer a legutóbb öt GS-tornából hármat megnyert (Fotó: AFP)
Minden idők legidősebb férfiteniszezőjeként vezeti a legfrissebb világranglistát a rotterdami kemény pályás tornán diadalmaskodó Roger Federer, akit nem rémít meg a visszavonulás gondolata, bár egyelőre nem érzi, hogy elérkezett volna a búcsú ideje.

 

A 20-szoros GS-tornagyőztes klasszisnak nincs még terve a tenisz utáni élethez, azt azonban leszögezte, hogy szeretne minél több időt eltölteni a családjával.

„Bizonyos szempontból alig várom a visszavonulást, de meg kell várni a megfelelő pillanatot. Nagyszerű időszakot élek most meg a teniszben, remek pillanatok ezek, szóval boldog vagyok. Mindig is tudtam, hogy rendben leszek, amikor visszavonulok és hazatérek. Nem fogok unatkozni” – mondta a 36 esztendős svájci, aki 2016-ban a hosszabb pihenője alatt betekintést nyerhetett a sport nélküli életbe.

„Kicsit megtapasztalhattam, hogy milyen a tenisz utáni élet, és azt kell mondanom, nagyon élveztem. Nem volt beosztás, huzamosabb ideig lehettem otthon, és persze foglalkozhattam az alapítványommal. Utóbbi olyasmi, aminek több időt tervezek szentelni. Ugyanez igaz Svájcra, hogy részese lehessek a gyermekeim cseperedésének.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik