Tenisz: a szurkolóknál tizenhetedszer is Federer a kedvenc

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2019.12.21. 12:13
null
Tizenhetedszer is Federer a legnépszerűbb a teniszszurkolóknál (Fotó: AFP)
A szurkolók szavazatai alapján sorozatban 17. alkalommal Roger Federer a legnagyobb kedvenc, de elismerték Rafael Nadal és Andy Murray 2019-es teljesítményét is.


A férfi tenisztornákat szervező ATP minden évad végén több kategóriában hirdeti ki az év legjobbjait, és az egyikben sorozatban 17. alkalommal biztos a győztes: a szurkolók szavazatai alapján „nagy meglepetésre” ismét Roger Federer a mezőny legnépszerűbb szereplője. A 20-szoros Grand Slam-bajnok, 38 esztendős svájci legenda a napokban „csupán” második lett hazájában az év sportolója szavazáson, mert megelőzte őt Christian Stucki, a tradicionális svájci birkózás, a schwingen képviselője – a teniszsport követőinél viszont még mindig ő a favorit.

Az év legjobbja a világelső spanyol Rafael Nadal lett, aki az idén megnyerte a Roland Garrost és a US Opent is. A nagy visszatérő Andy Murray, aki csípőproblémái miatt januárban egyszer már visszavonult, de az újabb, végre jól sikerült műtét segítségével elmúltak a kétszeres olimpiai bajnok skót fájdalmai, aki ennek örömére ismét elkezdte felépíteni pályafutását.

A 16 kategória közül érdekes lehet még, hogy a játékosok nagy többséggel Nadalt választották meg a legsportszerűbbnek, az olasz Matteo Berrettinit a legtöbbet fejlődőnek, honfitársát, Jannik Sinnert az év újoncának. A szezon edzője az orosz Danyiil Medvegyev szakmai munkáját irányító francia Gilles Cervara lett 2019-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik