Tenisz: Fucsovics, Cicipasz és Paire is kiesett Metzben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 20:10
Fucsovics Márton két játszmában, 6:3, 6:2-re kikapott a moldovai Radu Albottól a franciaországi Metzben zajló kemény pályás tenisztorna második fordulójában. A második kiemelt Sztefanosz Cicipasz és a tavaly döntős Benoit Paire sem jutott negyeddöntőbe. A görög játékost a litván Ricardas Berankis, a hazai közönség előtt szereplő Paire-t a német Yannick Maden múlta felül, egyaránt három játszmában csütörtökön.

A világranglista 43. helyén álló magyar játékos az első körben bravúros győzelmet aratott a hatodik kiemelt francia Adrian Mannarino (32.) felett, csütörtökön azonban nem tudta megismételni az egy nappal korábbi teljesítményét, így simán kikapott.az első körben bravúros győzelmet aratott a hatodik kiemelt francia Adrian Mannarino (32.) felett, csütörtökön azonban nem tudta megismételni az egy nappal korábbi teljesítményét, így simán kikapott.

A mérkőzésen először Fucsovics brékelt (3:2), utána viszont már játékot sem nyert az első szettben (3:6), és sajnos a másodikban is csak döcögött az adogatójátéka: kétszer is elveszítette a szerváját, míg a másik két alkalommal bréklabdát hárítva sikerült hoznia.

A második játszmában 3:2, 40–30 után már csupán a moldovai nyert pontot, aki így visszavágott Fucsovicsnak az idei Australian Open első körében elszenvedett négyszettes vereségért, és a 2014-es US Open selejtezőjében elkönyvelt sikere után másodszor verte meg a magyar versenyzőt.

A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott.

A találkozó után Fucsovics a hivatalos Facebook-oldalán elmondta, az első körben még magát is meglepve játszott, ám csütörtöki ellenfele nem hibázott. A meccs után a világranglista 43. magyar teniszező idézte is, edzője, Sávolt Attila értékelését.

„Nyilván kicsit Marciban is benne volt, hogy kötelező a győzelem, főleg a tegnapi után, és végig sokkal bátortalanabbul játszott, nem tudta úgy elengedni az ütéseket, lábbal is lassabb volt sokkal, mint tegnap. De hozzá kell tenni, hogy ma Albot játszott úgy, mint Marci tegnap, szinte hiba nélkül. Tulajdonképpen azt játszotta, mint az Australian Open első fordulójában az utolsó két szettben és már akkor is csak nagy szerencsével tudott kijönni Marci a negyedik szett végén a szorításából. Albot nagyon agresszívan letámadta Marcit. Meg mondjuk iszonyatosan jól ritörnözött. Marci kereste a megoldást, küzdött, szenvedett, hátha talál fordulópontot, de neki nem mentek úgy az erősségei, amikkel nyerni szokott. Albot egy hibát, esélyt sem adott” – értékelte tanítványa mérkőzését Sávolt.

Fucsovics Márton legközelebb október 1-től a pekingi ATP 500-as versenyen szerepel.

ATP 250-ES TORNA, METZ (501 345 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
Albot (moldovai)–Fucsovics (magyar) 6:3, 6:2
Berankis (litván)–Cicipasz (görög, 2.) 6:7 (5–7), 7:6 (8–6), 6:3
Simon (francia)–Krajinovic (szerb, 7.) 4:6, 7:5, 7:5
Maden (német)–Paire (francia) 6:4, 3:6, 6:3
Bachinger (német)–Barrere (francia) 6:0, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik