Tenisz: a címvédő Babos a negyeddöntőben búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 00:51
null
Babos Tímea ezúttal sem bírt a nyolc között Monica Niculescuval (Fotó: MTI)
A negyeddöntő jelentette a végállomást a világranglista 123. helyén álló Babos Tímeának a Monterreyben zajló női tenisztornán, miután egy szoros és egy simább szettben, 1 óra 39 percnyi játék után kikapott a román Monica Niculescutól.

A magyar teniszező címvédőként vágott neki a tornának, amelyen az első fordulóban a mexikói Ana Sofía Sánchezt 6:3, 6:3-mal, a második körben a korábbi világelső szerb Ana Ivanovicsot döntő szettben búcsúztatta.

Ezúttal Monica Niculescu várt rá, akiről nem lehettek kellemes emlékei, hiszen kettejük eddigi egyetlen találkozásán február végén a román lány 6:3, 6:2-re nyert a florianapolisi negyeddöntőben.

Ezúttal sem indult túl jól a mérkőzés a világranglista 123. helyén álló 19 éves Babosnak, hiszen ellenfele egyből elvette az adogatását, majd a sajátját hozva 2:0-ra ellépett. Jellemző az első szett fordulatosságára, hogy innen előbb a magyar játékos fordított 3:2-re, majd Niculescu került 5:3-as előnybe. 5:4-nél a román játékos a szettért adogathatott – hiába, sőt, Babosnak 5:5 40:15-nél két labdája volt a 6:5-ös előnyhöz. A román lány azonban innen is fordított, és szettbeli 3. bréklabdáját is értékesítve átvette a vezetést, majd kiszerválta az első felvonást (5:7).

A folytatás sem kezdődött jól, Babosnak háromszor is fogadólabdát kellett hárítania, majd 1:1-nél újabbakat, és végül a 6. lehetőségével már élt Niculescu, ezzel brékelőnybe kerülve. Míg Babosnak csak egy lehetősége volt elvenni ellenfele szervajátékát, addig 4:2-nél Niculescu már a kilencediknél járt a szettben, és bár ezt még hárította a magyar játékos, a tizediket már nem tudta, így 5:2-nél a játékban maradásért kellett fogadnia – mindhiába (2:6).

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, MONTERREY 235 000 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Niculescu (román)–Babos (magyar) 7:5, 6:2
KÉSŐBB
Kerber (német, 1.)–Morita (japán, 8.)
Kirilenko (orosz, 3.)–U. Radwanska (lengyel, 7.)
Pavljucsenkova (orosz, 5.)–Davis (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik