Tenisz: 49 percig tartott Maldini első és utolsó profi teniszmeccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 20:35
null
Maldini remekül érezte magát a mérkőzésen (Fotó: AFP)
Nem sok időt töltött a pályán pályafutása első profi teniszmérkőzésén Paolo Maldini, az olasz futballválogatott és az AC Milan egykori csapatkapitánya a 49. születésnapja után egy nappal Stefano Landonio oldalán 6:1, 6:1-es vereséget szenvedett a Aspria Tennis Cup Trofeo BCS elnevezésű milánói Challenger-tornán.

A 126-szoros válogatott, ötszörös BEK- és BL-győztes, vb-, illetve Eb-második védő és edzője szabadkártyával indult el, de nem bírt a David Pel, Tomasz Bednarek holland, lengyel kettőssel.

Maldinire mintegy ezer szurkoló volt kíváncsi, rengeteg közös fotó készült vele, autogramot osztogattt, és a mérkőzés előtti interjúban megerősítette, számára a tenisz csupán szenvedély, semmi más.

Kedvenc játékosa, Roger Federer tiszteletére egy rikító narancssárga pólóban lépett pályára, a nézőtéren pedig olyan hírességek foglaltak helyet, mint egykori milánói csapattársa, Clarence Seedorfot, valamint az Inter 1982-ben világbajnoki aranyat nyert védője, Giuseppe Bergomi.

seedorfmaldini629
seedorfmaldini629

A mérkőzés könnyed ütögetést hozott, a 25 éves Pel és tíz évvel idősebb társa erősebb szervákkal és pontosabb ütésekkel könnyedén nyert.

"Csodálatos volt játszani ellene, eleinte kicsit furcsa is, de tudtuk, hogy sokkal jobbak vagyunk. Paolo jó, de nem a mi szintünkön” – nyilatkozta a mérkőzés után Pel, aki egyéniben a 971., párosban pedig a 208. helyen áll a világranglistán.

A mérkőzést követően Maldini elmondta, ez csak egy egyszeri próbálkozás volt. „Jó tapasztalat volt, remekül éreztem magam, de soha többet nem fog megismétlődni” – nyilatkozta mosolyogva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik