GYŐRI FERENC 2018.09.16 23:18 Frissítve: 2018.09.16 23:19

Szükség lesz rá – Győri Ferenc jegyzete

 

Ha a csehek elleni vereség miatt első felindulásból bűnbaknak kiáltanák ki Fucsovics Mártont, és követelnék, most már soha többé ne jöjjön a Davis-kupa csapatba, azt javasolnánk, ne tegyék!

Valójában ha ő nincs és éveken keresztül nem teljesít jobban a válogatott mérkőzéseken annál, amire a világranglistán elfoglalt helyezése predesztinálja, akkor a világcsoport csupán álom maradt volna a mieinknek. A legújabb erőpróbán viszont Fucsovics – akinek a Magyar Teniszszövetséggel vívott csatája ügyében nem szolgáltatnánk igazságot – és a sérült Balázs Attila nem vett részt, így előtérbe kerültek a fiatalok és a rutintalanabbak a Tomás Berdych nélkül is masszív Csehország ellen. A 18 éves Piros Zsombor úgy verte meg a két éve salakon Novak Djokoviccsal is elbánó Jirí Veselyt, mintha élete huszadik ötszettesét játszotta volna – valójában még csak négy játszmán át tartó mérkőzést sem vívott soha korábban… A kiváló szervás, remekül párosozó Borsos Gábor évek óta várt a nagy lehetőségre a nemzeti csapatnál, most megkapta, és élt vele, Roman Jebavy harmadszorra sem bírta felülmúlni. Nagy Péter már a nehéz időkben is kulcsszerepet játszott, a Bosznia-Hercegovina, Bulgária és Izrael elleni ütközet során bravúros diadalokat aratott egyesben, ezúttal a párost is rá lehetett bízni. Valkusz Máté ugyan nem volt képes bravúrra, de Kuhárszky Zoltán edző vezetésével egyre jobb eredményeket produkál. És ha már Kuhárszky: a korábbi nagyszerű teniszező 2016 végén éppen Valkusz trenírozása miatt mondott le a szövetségi kapitányi posztról, miután 16 év elteltével ismét az euro-afrikai zóna egyes csoportjába vezette a férfiválogatottat. Utódja, Köves Gábor jó választásnak bizonyult, „őrizte a lángot”, elérte nemzeti csapatunkkal a világcsoportot.

Szinte biztos, hogy együttesünk februárban a csehektől elszenvedett vereség ellenére is ott lesz az újjászervezett Davis-kupa 24-es főtábláján.

Szóval, így is van ok a bizakodásra, a fiatalok kieresztették az oroszlánkörmeiket, de a nagy bravúrok által elért szint megtartásához Fucsovics Mártonra is szükség lesz.

2019.07.21 19:00:06

Tenisz HARMATH ÁKOS

A 30 éves Balázs Attila pályafutása során első alkalommal játszott döntőt ATP-tornán.

2019.07.19 19:28:17

Tenisz BOROS MIKLÓS

Gheorghe Hagi támogatásával indult a románok imádott, de sokat is bírált teniszbajnoknője.

2019.07.17 23:48:15

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy rossz korba született. A maestro (Federer) és a szuperhős (Nadal) szerepe foglalt volt, ők ketten a nagyközönség szeretetét is elosztották egymás között, Djokovics lett az, aki el akarja rontani az ő játékukat.

2019.07.16 11:17:38

Tenisz KLEIN RON (London)

A legkedveltebb búcsúzótól a legelképesztőbb igazságtalanságon át a legváratlanabb menetelésig.

2019.07.14 14:45:05

Tenisz KLEIN RON (összefoglaló - Wimbledon), BACSKAI JÁNOS (közvetítés)

A veterán legenda, Federer többször is kiengedte a kezéből a győzelmet, az utolsó rövidítést nem bírta.