Szávay első kiemeltként búcsúzott Estorilban

Vágólapra másolva!
2010.05.03. 21:15
null
Szávay csak az első szettben játszott jól Sevastova ellen (Fotó: Action Images, archív)
Az estorili WTA-torna első fordulójában egyesben az első helyen kiemelt Szávay Ágnes három szettben, 1 óra 54 perc alatt kikapott a lett Anastsija Sevastovától.

Szávay Ágnes az etoirli torna első fordulójában azzal a lett Anastsija Sevastovával mérkőzött, akit idén egyszer már legyőzött három szettben Sydneyben, és jelenleg 41 hellyel előzi meg a világranglistán (Szávay 33., Sevastova 74.).

Ennek tudatában a tornán 1. helyen kiemelt magyar lány magabiztosan léphetett pályára, ám az első öt játék alatt kétszer is elveszítette adogatását, így 3:2-es hátrányba került.

Szerencséjére azonban ellenfelének is meggyűlt a baja a szervákkal, Sevastova 3:2 után képtelen volt újabb játékot nyerni, így Szávay 6:3-ra megnyerte az első játszmát.

A második játszma eleje megint nem a legjobban alakult a magyar lány szempontjából, ugyanis az első három gémet elveszítette, és bár egyszer ő is brékelt, ezt a szettet a lett teniszező nyerte 6:3-ra.

A két játékos összecsapása tehát ezúttal is – akárcsak Sydneyben – a harmadik szettben dőlt el, akkor a döntő játszmában simán, 6:1-re nyert Szávay. A magyar játékos egy korai bréknek köszönhetően 3:1-re most is meglépett, de ezután teljesen leblokkolt.

Sevastova öt gémet nyert zsinórban, és ezzel a mérkőzést is megnyerte 3:6, 6:3, 6:3-ra. A tornán még egy magyar, az ötödikként rangsorolt Czink Melinda is érdekelt, aki az első fordulóban holnap lép páylára a svájci Stefanie Vöegele ellen.

 WTA-TORNA, ESTORIL OPEN, ESTORIL (220 000 dollár, salak)
1. FORDULÓ
Sevastova (lett)–Szávay (magyar, 1.) 3:6, 6:3, 6:3
Date Krumm (japán)–Martic (horvát) 6:7, 7:5, 7:6
Malek (német)–Zakopalová (cseh) 6:4, 7:5
Peng Su-aj (kínai, 7.)–Coin (francia) 6:2, 6:2
Görges (német)–Wozniak (kanadai, 3.) 6:1, 6:1
Flipkens (belga)–Bammer (osztrák, 8.) 6:1, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik