Szávay Ázsiában javítana

Vágólapra másolva!
2010.09.16. 11:40
null
Szávay Ázsiában javítana (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Szávay Ágnes a vártnál hamarabb, már a második fordulóban búcsúzott a US Opentől. Flavia Pennettától elszenvedett vereségében közrejátszott fájós combja is, amely azóta rendbe jött, így a világranglista 38. helyezettje készülhet következő, hétfőn kezdődő szöuli versenyére.

– Sikerült már kihevernie a US Opent?
Lelki és fizikai értelemben sem volt egyszerű a kiesésem óta eltelt néhány nap. A combom nagyon fájt az utolsó mérkőzésemen, de szerencsére mostanra teljesen rendbe jött. Lelkileg még ennél is nehezebb volt túltennem magam a történteken, teljesen magam alatt voltam. Úgy éreztem a torna előtt és közben is, hogy jó formában vagyok, edzésen legyőztem Szvetlana Kuznyecovát és Dinara Szafinát is, így még jobban idegesített, hogy a meccsemen nem tudtam kihozni magamból, ami bennem volt.

– Ennyire akadályozta a sérülése?
– A fájdalom is zavart, de inkább az volt a baj, hogy lelkileg begörcsöltem, nem mertem rendesen használni a lábamat, kitámasztani, csúszni, mozogni. Ahogy egyre többet hibáztam, egyre inkább elbizonytalanodtam, pedig Pennetta sem játszott igazán jól…

– Szinte az egész idényben küszködött valamilyen problémával. Nem lehet, hogy a szezon előtti alapozás menetén kellene változtatnia?
– Az idén az volt a legnagyobb gond, hogy tavaly az év végén nem volt elég lehetőségem pihenni és edzeni. Ezúttal máshogy lesz, ugyanis már legkésőbb november közepén véget ér az idényem, így lesz időm a megfelelő felkészülésre. Jövőre biztosan jobb lesz a fizikumom, hosszabb alapozással készülök majd, valószínűleg fel fogunk menni a hegyekbe is edzeni, ami az asztmámnak nagyon jót tesz. Az idén az volt a probléma, hogy hiába voltam jó formában, állandóan azzal kellett foglalkoznom, hogy fizikailag rendben legyek. Edzőmmel sohasem tudtunk arra figyelni, hogy előbbre lépjek, ugyanis mindig arra kellett koncentrálnunk, hogy valahogy „normális” állapotba kerüljek.

– Ezek szerint a jövő héten kezdődő ázsiai túrájától se várjunk sokat?
– Való igaz, hogy elhúzódó betegségem és sérülésem miatt nem tudtam eleget edzeni már a US Open előtt és azóta sem. Ezért is utazom el már csütörtökön Szöulba, ahol néhányszor lemegyünk majd a pályára az edzőmmel. Ázsiai túrám első állomása még egy kisebb, 220 ezer dolláros torna lesz, amelyen valószínűleg kiemelnek, így legalább az első két fordulóban elkerülöm a legjobbakat. Utána Tokióban és Pekingben indulok még egy-egy magasabb összdíjazású versenyen, és a kedvezőtlen előjelek ellenére szeretnék jól szerepelni. Az év hátralévő részében szinte nincs megvédendő pontom, így minden egyes győzelemmel előreléphetnék a világranglistán. Bár száz pontot már a US Openen megnyert első meccsemért is kaptam, mégis visszaestem két helyet a többiek remeklése miatt.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik