Szávay Ágnes célja a legjobb húszba kerülni

Vágólapra másolva!
2010.12.23. 13:17
null
Szávay Ágnes célja a top húszba kerülni (Fotó: Action Images)
Szávay Ágnes immár új edzőjével, Köves Gáborral készül, bár egyelőre csak kondiedzésekkel. A magyar teniszező februárban a Federation-kupával és a párizsi WTA-tornával kezdi meg a 2011-es idényt, amely reményei szerint kevésbé lesz peches, mint az idei volt, és végre újra a top húszba kerül.

Amikor tavaly Karl-Heinz Wetterrel kezdett dolgozni, harminchetedik volt a világranglistán, és most, másfél év közös munka után is éppen ezt a helyet foglalja el. Ha csak ezt nézzük, indokolt az edzőváltás.
– Ezt a párhuzamot nem is vettem észre, de egyértelműen az az oka a váltásnak, hogy az utóbbi másfél évben nem sikerült előrelépnünk.

Miért nem?
– Karl kiváló szakember, végig remek kapcsolatban voltunk, valami mégis hiányzott…

Részletezné ezt a valamit?
– Nem tudnám pontosan megfogalmazni. Hozzá kell tenni, hogy az utóbbi időszakban rengeteg betegség, sérülés hátráltatott, így sokszor nem tudtunk teljes értékű munkát végezni.

Jelenlegi állapotában milyen célt tűzne ki magának az új esztendőre?
– Egyértelműen a top húszba kerülést. Ha a jövő év végére sikerülne, a 2012-es Australian Openen megszerezhető pluszpontjaimmal már a legjobb tíz környékéig léphetnék előre.

Szávay, Czink, Babos és Arn a Fed Kupa-válogatottban
Keller László, a magyar Fed Kupa-csapat október végén kinevezett kapitánya csütörtökön Szávay Ágnest, Czink Melindát, Babos Tímeát és Arn Grétát jelölte a jövő évi csoportmérkőzésekre készülő szűk keretbe. (MTI)

Rendhagyó módon a Federation-kupával kezdi az idényt. Babos Tímea hangsúlyozta, hogy neki a londoni olimpiai szereplés miatt kiemelten fontos a válogatott. Ön is „kényszerhelyzetben” van?
– Én szerepeltem két évvel ezelőtt is, úgyhogy ha csak az olimpia miatt csinálnám, bőven ráérnék jövőre is játszani, hiszen csak annyi a követelmény, hogy az ember kétszer pályára lépjen a válogatott színeiben a két olimpia közötti időszakban. Persze szeretnék ott lenni Londonban, de most az a legfontosabb, hogy a magyar válogatottat segítsem.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik