Spanyolország Nadal lábai előtt hever

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.14. 17:40
null
Spanyolországban mindenki Nadal nagysága előtt tiszteleg (Fotó: Action Images)
Túlzás nélkül egész Spanyolországot lenyűgözte Rafael Nadal, s már most többen minden idők legjobb játékosának nevezik őt hazájában miután megnyerte az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságot.

„A neved és sikereid a sportlegenda részei – áll José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő Nadalnak küldött levelében. – Úgy nyertél, ahogy mindig, kimagasló lelkesedéssel, elegánsan, látványos játékkal.”

Nadallal kapcsolatban nagykoalíció alakult az országban, ugyanis az ellenzék első embere, Mariano Rajoy sem győzte méltatni a kilencszeres Grand Slam-győztes játékost.

„Ő tényleg valaki. Hálásnak kell lennünk neki, mert ismét sokat adott, de nem vár cserébe semmit. Senkitől sem kapunk annyit, mint tőle.”

A politikusok mellett a sajtó is áradozik a 24 éves teniszezőről.

„Már most legenda – áll a Marca sportnapilap írásában. – Ő minden idők legjobbja, karrierje mostani szakaszát nézve.”

Az El País sem spórolt a dicsérettel Nadal Novak Djokovics feletti New York-i sikere után: „A spanyol úgy hagyta el a várost, amely sohasem alszik, hogy a legszebb álmot váltotta valóra: bajnok lett, mítosz, és most már igazi legenda.”

Az újságok többségében a fiatal teniszező kirobbanó játéka és sikerei után komolyan felvetődött a kérdés, lehet-e ő a valaha volt legjobb spanyol sportoló.

Nadal néhány hónapon belül a Roland Garrost, Wimbledont és a US Opent is megnyerte, ez utóbbi sikerével pedig azon kevés játékosok egyike immár, akik mind a négy GS-viadalon győzni tudtak.

A világranglistát csaknem 5000 ponttal vezető spanyol pályafutása során olimpiai bajnokságot nyert 2008-ban, s kétszer volt a győztes Davis-kupa-válogatott tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik