Roland Garros: Nadal örül Cristiano Ronaldo testének

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 17:54
null
Nadal csütörtöki szervái egy képen (Fotó: AFP)
A két napon át tartó meccsen elődöntőbe jutó világklasszis spanyol teniszező maga is elismerte: szerdán túl idegesen kezdett a Roland Garros negyeddöntőjében, ám csütörtökön már kellő agresszivitással lépett fel Diego Schwartzman ellen.
Mi jelentette a legnagyobb különbséget a szerdai és a csütörtöki meccs között?

– Az még igaz, hogy a szerdai esőszünet nekem kedvezett, de a csütörtöki időjárás már szerintem nem, az mindkettőnknek ugyanúgy elfogadható volt. Tegnap idegesen kezdtem, nem voltam elég agresszív, az alapvonal mögé szorultam, emiatt Diego túlságosan átvette az irányítást a labdamenetekben. Ma már sokkal agresszívabban játszottam, feljebb léptem, gyorsabban ütöttem meg a labdákat, így a mérkőzés képe is alaposan megváltozott – árulta el Rafael Nadal a Diego Schwartzman legyőzését követő sajtótájékoztatón.

Miért volt ideges?
– Mert ember vagyok. Ez van, néha jobban játszol, néha rosszabbul, néha idegesebb vagy, néha higgadtabb. Nagyon fontos összecsapás volt, negyeddöntő a Roland Garroson, kemény ellenféllel találkoztam, tudtam, hogy kellemetlen meccs vár rám, szóval ezért.

Szerdán ápolták a csuklóját, mi történt?
– Túlságosan izzadtam, az izzadtság a tenyeremig jutott, és ez zavart az ütőfogásban. Csak kaptam egy tapaszt a csuklószorítómra, hogy felfogja a nedvességet, ennyi.

Elnézést, de kicsit más téma. A Real Madrid orvosai azt mondták, Cristiano Ronaldo teste olyan, mint egy huszonhárom évesé. Egy év van önök között, mi a titka a fantasztikus erőnlétüknek?
– Nem tudom, mert az én testem körülbelül olyan, mint egy negyvenévesé... De nem foglalkozom ezzel, nem is igazán érdekel. Csak teniszezem. Harminckét esztendős vagyok, és boldog. Elfogadom az életkorom, és próbálok figyelni a testem változásaira az évek során. Viszont örülök, ha Cristiano teste olyan, mint egy huszonhárom évesé...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik