Roland Garros: Fucsovics nem izgult, nem idegeskedett

Vágólapra másolva!
2018.05.29. 18:11
null
Fucsovics Márton nem idegeskedett Pospisil ellen (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Fucsovics Márton nem izgult, nem idegeskedett és három szettben legyőzte Vasek Pospisilt a Roland Garros első fordulójában. A következő körben a világranglista 17. helyén álló Kyle Edmund lesz az ellenfele – a brit egy éve alaposan ellátta a baját, de azóta a magyar játékos is megérkezett a top 50-be.

 

– Ez volt az első találkozója a Roland Garros főtábláján, nyilván nem jött jól, hogy az eső miatt csúszott a program. Nagyon várta már, hogy pályára léphessen?
– Igen, és örültem neki, hogy az előttünk rendezett mérkőzés három szettben ért véget, így nem kellett további órákat várnom – kezdte a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton.

– Izgult?
Egyáltalán nem. Megnyertem a genfi tornát, ám utána ugyanúgy dolgoztunk tovább, mintha semmi sem történt volna, kizárólag a Roland Garrosra koncentráltam. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár rám egy kemény, tapasztalt játékos ellen, de azt is, hogy van esélyem.

– Végig kézben tartotta a mérkőzést?
Magabiztosan teniszeztem, az elejétől éreztem, hogy ez egy nyerhető meccs. Az első két játszma után jött egy kis hullámvölgy, Pospisil minden mindegy alapon elengedte a kezét és jól játszott, de örülök, hogy végül három szettben le tudtam zárni a találkozót.

Edzője, Sávolt Attila annak is örült, hogy nedves a pálya. Ön érzett némi könnyebbséget fogadóként? Többször is azt mormolta maga elé, hogy „csak üsd a pályára".
– Igen, mert jól szervált ezen a talajon is, szóval az volt a legfontosabb, hogy játékban tartsam a labdát, mert a labdamenetekben azért sokat hibázott, hamar be akarta fejezni a pontot. Szóval az első labda volt a kulcs.

Ha már labdák: az első és második meccslabdánál Sávolt szerint mindent jól csinált, de Pospisil szenzációsan teljesített. Hogyan tudta higgadtan kezelni a helyzetet?
De még a harmadik meccslabdát is elképesztő fogadással játszotta meg! Azt valahogy visszaütöttem, aztán ő hibázott. Viszont nem voltam feszült, pedig régebben többször előfordult, hogy a rövidítésben hat ötnél azon aggódtam, hogy mit is fogok csinálni. Most végig nyugodt maradtam, csak arra koncentráltam, hogy beüssem az első szervát, s ezt meg is tettem.

Kyle Edmund következik. Sávolt emlékeztetett egy tavalyi csúnya vereségre.
Akkor selejtezőt is játszottam, plusz két meccs volt a lábaimban, fáradt voltam, rosszul teljesítettem. Akkor még nem teniszeztem hozzá hasonló top ötvenes játékosok ellen, lenyomott a pályáról, óriási tenyereseket ütött, jól szervált, a kemény pálya feküdt neki. De most azért én is megérkeztem végre a top ötvenbe, sok mérkőzést nyertem, nagyobb az önbizalmam, a salak talán neki sem a kedvence, három nyert szettig megyünk, szóval megpróbáljuk ellene a legjobb taktikát kitalálni.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Fucsovics Márton (magyar)–Vasek Pospisil (kanadai) 6:3, 6:3, 7:6
Edmund (brit, 16.)–De Minaur (ausztrál) 6:2, 6:4, 6:3

A 2. FORDULÓBAN
Fucsovics Márton (magyar)–Edmund (brit, 16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik