Roland Garros: Murray legyűrte a címvédőt, Djokoviccsal döntőzik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 18:02
null
Novak Djokovics nem adott esélyt Dominic Thiemnek az elődöntőben (Fotó: Action Images)
A világelső szerb Novak Djokovics bejutott a Francia nemzetközi teniszbajnokság fináléjába, miután az elődöntőben simán, három szettben legyőzte az osztrák Dominic Thiemet. Djokovics 2012, 2014 és 2015 után negyedszer jutott be a Roland Garros döntőjébe, de ezen a tornán eddig még egyszer sem tudott nyerni.

 

A két játékos kétszer találkozott korábban, a világelső mindkétszer 6:3, 6:4-re nyert – és ezúttal is csupán hét gémet engedett ellenfelének, igaz, egy plusz szettben.

A NŐKNÉL MEGISMÉTLŐDIK A TAVALYI WIMBLEDONI DÖNTŐ
Serena Williams küzdelmes, Garbine Muguruza simább meccsen harcolta ki a továbbjutást. Bővebben itt!

A szerb klasszis már a meccs elején állva hagyta ellenfelét (3:0), és bár 4:2-nél Thiemnek volt labdája a visszabrékhez, ezzel nem élt, Djokovics pedig fogadóként a harmadik szettlabdáját már értékesítette (6:2).

A második felvonás még simább lett, 1:1 után Djokovics sorozatban öt játékot nyert meg (6:1), de az osztrákot ez sem törte meg, a harmadik szett elején 3:0-ra ő húzott el. Igaz, a szerb sem volt rest, egy újabb 5:0-s sorozatot mutatott be, így ellenfelének a mérkőzésben maradásért kellett adogatni. Ezt megtette, sőt, volt labdája az 5:5-höz is, de Djokovics ekkor már nem adott esélyt (6:4).

Andy Murray először jutott be a Roland Garros döntőjébe (Fotó: Action Images)
Andy Murray először jutott be a Roland Garros döntőjébe (Fotó: Action Images)


MURRAY–WAWRINKA

Az alsó ágon Andy Murray és Stan Wawrinka csapott össze, 16. alkalommal néztek egymással farkasszemet, és bár a brit állt jobban (8–7), az utolsó három meccset a svájci nyerte meg.

SZAVAZÁS

Novak Djokovicsnak sikerül 2016-ban mind a négy Grand Slam-tornát megnyerni?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ehhez képest nem indult jól a meccs a címvédő számára, hiszen 1:0-s előnye után kihagyta a brékesélyét, nem úgy Murray, aki gyorsan elhúzott 3:1-re. A brit 4:2-nél dupla brékelőnybe kerülhetett volna, de 5:4-nél így is a szettért adogathatott, és bár játszmalabdája után Wawrinkának három lehetősége is volt az egyenlítésre, végül behúzta az első szettet (6:4).

A második simábban alakult, az első játék itt is Wawrinka sikeres adogatása volt, de ezt Murray 5:0-s sorozata követte, és gond nélkül tett szert kétszettes előnyre (6:2), a harmadikban viszont nem jött össze az eredményes fogadójáték, sőt, 5:4-es svájci előnynél a meccs során először elbukta a sajátját (4:6).

Murrayt nem törte meg ugyanakkor az elveszített játszma, rögvest brékelőnybe került, sőt, 2:0-nál újabb labdái voltak a különbség növelésére, és bár ezzel még nem élt, 4:2-nél már összejött a duplabrék – innentől pedig már nem volt kérdés (6:2).

Murray először jutott be a Roland Garros döntőjébe, ahol a világelső Djokoviccsal találkozik. Ez utóbbi annyira viszont nem lesz újdonság számára, hiszen négy Australian Open- és egy-egy wimbledoni és US Open-fináléban már összecsaptak a felek (ez utóbbi kettőt a brit nyerte meg, Ausztráliában négyszer, közte idén, is a szerb örülhetett).

ROLAND GARROS, PÁRIZS (32 017 500 euró, salak)

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Thiem (osztrák, 13.) 6:2, 6:1, 6:4
Murray (brit, 2.)–Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:2, 4:6, 6:2

A DÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Murray (brit, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik