Roland Garros: Babosék megszenvedtek, de továbbjutottak

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 12:59
null
Babos Tímea egyesben már az 1. fordulóban búcsúzott, de párosban készülhet a harmadik körre (Fotó: AFP, archív)
A párizsi nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros 2. fordulójában, a párosok között a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar francia kettős három szettben jutott tovább a számára a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói páros ellen.

 

Nem indult jól a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős számára a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói páros elleni mérkőzés, ugyanis a 2. helyen kiemelt duó rögtön az első adogatójátékát elveszítette, így mindjárt a mérkőzés elején 2:0-s hátrányba került.

Ezután ugyan Baboséknak is sikerült elvenniük az ellenfél adogatását, ám ismét elbukták a saját szervajátékukat, amivel el is dőlt az első játszma, 6:2-vel maradt alul a magyar, francia duó.

A folytatásban Babosék kezdtek brékkel, és miután sokkal kiegyensúlyozottabban adogattak, mint az első szettben, az előnyt 6:4-gyel sikerült is játszmagyőzelemre váltani.

Innentől már Babosék érvényesíteni tudták a papírformát, bár alaposan megszenvedtek ezzel. Az első szerváikkal és a kettős hibákkal is meggyűlt a bajuk. Ugyanis a harmadik szett elején 2:0-ra vezettek, de az ellenfél is brékelt, és 2:2-nél egyenlített. A meccs hajráját Babosék bírták jobban idegekkel, ugyanis 2:2 után már nem veszíttetek gémet, így három játszmában, 1 óra 44 perc alatt megnyerték a mérkőzést. A következő fordulóban román páros vár rájuk.

Babosék meccsét követően ugyanazon a pályán játszik a férfi egyes 3. fordulójában Fucsovics Márton a brazil Thiago Monteiro ellen.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)– Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik