Roland Garros: az elődöntőben ért véget Cecchinato tündérmeséje

Vágólapra másolva!
2018.06.08. 15:23
null
Thiem már megálljt parancsolt Cecchinatónak (Fotó: AFP)
Az osztrák Dominic Thiem jutott be elsőként a Francia nemzetközi teniszbajnokság döntőjébe, mivel két szoros és egy sima szettben legyőzte az olasz Marco Cecchinatót.

 

A budapesti tornát megnyerő, a Roland Garroson párosban Fucsovics Márton oldalán induló Marco Cecchinato élete legjobb évét futja: korábban mind a négy főtáblás meccsét elbukta GS-tornákon, ehhez képest most Marius Copilt, Marco Trungellitit, Pablo Carreno Bustát, David Goffint és a negyeddöntőben a korábbi világelső Novak Djokovicsot is le tudta győzni!

Thiem kezdte jobban kettejük első egymás elleni meccsét, rögvest elvette Cecchinato adogatását, s bár az olasz 4:2-es hátránya után sorozatban három játékot megnyert (4:5), erre az osztrák is tudott egy 3:0-s szériával felelni (7:5).

A szenzációs színvonalú második játszmában Thiem az első játékban, majd 2:2-nél is bréklabdához jutott – utóbbinál kettőhöz is –, de élni egyikkel sem tudott, ő pedig rendkívül magabiztosan hozta adogatásait, így jöhetett a rövidítés (6:6).

Itt az osztráknak 6–3-nál három szettlabdája volt, kettő adogatóként, de Cecchinato fordított, és hasonlóan drámai rövidítésre került sor, mint a Djokovics elleni negyeddöntője során. Az olasz 10–9-nél adogatóként harmadszor is szettlabdához jutott, de volt még fordulat, és Thiem az ötödik játszmalabdájával már élt (7:6, 12–10).

Ez gyakorlatilag véget vetett a meccsnek, Cecchinatónak ezt követően már csak momentumai voltak. Thiem ezt kegyetlenül kihasználva nem egészen húsz perc alatt ellépett 5:0-ra. A becsületgém még összejött az olasznak, több viszont már nem (6:1).

Dominic Thiem
a 2016-os és a 2017-es Roland Garros-elődöntő (előbb Novak Djokovics, majd Rafael Nadal verte meg három szettben) után ezúttal már belépett a döntő kapuján, pályafutása első Grand Slam-torna-fináléjára készülhet.

ROLAND GARROS
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Thiem (osztrák, 7.)–Cecchinato (olasz) 7:5, 7:6, 6:1
KÉSŐBB
Nadal (spanyol, 1.)–Del Potro (argentin, 5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik