Roland Garros: Andy Murray csak magára gondolt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 11:46
Mats Wilander szerint a szintén volt világelső Andy Murray önző volt, amikor elfogadta a szervezőktől a szabadkártyát a francia nyílt teniszbajnokságra. A brit olimpiai bajnok a Roland Garros vasárnapi nyitó napján 6:1, 6:3, 6:2-re kikapott az ugyancsak háromszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Stan Wawrinkától, és előzőleg csak egyszer fordult elő vele, hogy mindössze hat gémet nyerjen egy GS-meccsen.

A 33 éves Murray makacs csípőfájdalmai és operációi miatt csupán a 111. helyen áll a világranglistán, és hosszú szünet után az augusztusi US Openen tért vissza, amelyen a második fordulóig jutott.

„Szerintem át kellene gondolnia, hogy elfogadja-e a szabadkártyát azon az áron, hogy ezzel tehetséges fiatalokat foszt meg a tapasztalatszerzéstől” – vélekedett a hétszeres Grand Slam-bajnok Wilander. A jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozó, 56 éves svéd exjátékos kifejtette, ő is tett ilyet, és utólag karrierje legnagyobb baklövésének tartja.

„Nem magára kellene gondolnia, hanem arra, aki ő régebben volt. Vajon jogában áll elvenni a szabadkártyát a fiataloktól? Valóban nehéz visszavonulni, és becsülöm, hogy tovább küzd. Remélem, ki fogja találni, hogy miért teszi” – tette hozzá Wilander.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik