NS Panaszláda: a Davis-kupa és az 1-es villamos

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 11:54
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet – ezúttal olvasónk kérésére kerestük meg a BKK sajtóirodáját.

Péntektől vasárnapig a BudaPart Kopaszi-gáton rendezik a Magyarország–Oroszország Davis-kupa-összecsapást. Egyik olvasónk jelezte lapunknak, hogy éppen ebben a három napban nem jár az 1-es villamos a Népliget és az Etele út/Fehérvári út között – érdeklődött, vajon miért pont ekkor kell átépítési munkálatokat végezniük a szakembereknek, és mennyivel lesz hosszabb idő kijutni a pályára.

Az ügyben megkerestük a Budapesti Közlekedési Központ sajtóirodáját, ahol közölték, az 1-es villamos pótlására 2017. szeptember 15-én 20 órától 2017. szeptember 17-én az utolsó járatindulásig kerül sor. Azért akkor, mert a THQ (Magyar Telekom) irodaháza építésének keretén belül épül át az Albert Flórián út és a Könyves Kálmán körút csomópontja. A munkálatok miatt a villamosátjáró kiszélesítése is szükséges a felsővezeték-tartó oszlopok áthelyezésével és a felsővezeték-tartó rendszer geometriájának megváltoztatásával.

„A teniszrajongók az említett eseményre a Népliget metrómegállótól az 1-es villamospótló autóbusszal juthatnak el, ez időben minimális pluszt jelent a villamoshoz képest. A Kopaszi-gát hétvégén a D12-es hajójárattal is megközelíthető, amelynek menetrendjét a Budapesti Közlekedési Központ honlapján lehet elérni” – tették hozzá válaszlevelükben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik