NS: Fucsovics köszönetet mondott; Michelisz nagy kihívása – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 23:05
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Horváth Ferencnek még furcsa a nagypapaszerep, igaz, a Balmazújváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként szerzett már néhány ősz hajszálat. Ezzel együtt büszke a játékosaira, mert ha ki is kapnak, sosem adják olcsón a bőrüket. A szakember őszintén elismerte, azzal az illúzióval már leszámolt, hogy a magyar futballban a tehetséges, de kevéssé motivált játékosokkal megértesse, érdemes szenvedniük is azért, hogy jeles karriert fussanak be. Arra viszont nem tudja a választ ő sem, vajon miért motiváltabb egy délszláv sportoló, mint egy magyar.
Horváth Ferencnek még furcsa a nagypapaszerep,
igaz, a Balmazújváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként szerzett már néhány ősz hajszálat. Ezzel együtt büszke a játékosaira, mert ha ki is kapnak, sosem adják olcsón a bőrüket. A szakember őszintén elismerte, azzal az illúzióval már leszámolt, hogy a magyar futballban a tehetséges, de kevéssé motivált játékosokkal megértesse, érdemes szenvedniük is azért, hogy jeles karriert fussanak be. Arra viszont nem tudja a választ ő sem, vajon miért motiváltabb egy délszláv sportoló, mint egy magyar.

Évértékelő beszélgetésen találkozott a sajtó képviselőivel Fucsovics Márton. Napjaink első számú magyar férfi teniszezője a 85. helyen fejezte be a 2017-es esztendőt a világranglistán, ami óriási bravúr annak fényében, hogy két évvel ezelőtt még csak a 250. helyet foglalta el. Ekkor kezdődött a közös munkája Sávolt Attilával, s a korábban még a visszavonulást fontolgató teniszező valósággal újjászületett. Ez alkalommal mindenkinek köszönetet mondott, aki segítette a karrierjét, s azt is elárulta, milyen célra ajánlja fel keresete egy részét.

Sebők Balázs mindössze 22 éves, de máris első soros center a finn jégkorongbajnokság legutóbbi ezüstérmesénél, a KalPa Kuopiónál. A klub szerződést hosszabbított a magyar légióssal, aki örömmel írt alá azzal együtt is, hogy több másik együttes is megkereste. Az érdeklődők között volt korábbi csapata, a Kärpät is, a válogatott játékos azonban lapunknak elmondta: eszébe sem volt váltani, szakmailag ugyanis a lehető legjobb helyen van a KalPánál. Persze nem akar ott megöregedni; hogy merre venné az irányt Finnországból, kiderül cikkünkből.

A világbajnoki címért versenyez a hétvégén a túraautó-világbajnokságon Michelisz Norbert. A Honda magyar pilótájának mindössze 6.5 pont a hátránya az összesítésben, ami önerőből ledolgozható különbség. Ez óriási előrelépés ahhoz képest, hogy két hétvégével ezelőtt még 32.5 ponttal volt lemaradva. A Nemzeti Sportnak a pilóta arról is beszélt, a legnagyobb kihívás az lesz, hogy kezelni tudja majd a rá nehezedő nyomást. Hogy mit vár a katari versenytől, elolvashatják interjúnkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik