Wimbledon: Murray nem szeretne miniszterelnök lenni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 20:22
null
Andy Murray nem akarta elejteni a trófeát (Fotó: Reuters)
Megnyugodhatnak Andy Murray hívei, kedvencük teniszezőként képzeli el a jövőjét, miniszterelnök legalábbis biztos nem szeretne lenni. A skót játékos második wimbledoni győzelmével már háromszoros Grand Slam-bajnoknak vallhatja magát, de Stefan Edberg szerint itt nem áll meg.

 

„Minden évben ez a legfontosabb verseny számomra – mondta Murray Milos Raonic legyőzése után. – Átéltem itt szép pillanatokat, de fájdalmas vereségeket is. Utóbbiak miatt nekem mindig különös érzés Wimbledonban nyerni. Ma elég jól ment a játék. Milos csodás heteket produkált a füvön, volt néhány elképesztő győzelme, nagyszerű meccset játszott Rogerrel is az elődöntőben. Igyekszem ezt a győzelmemet igazán kiélvezni. Amikor először nyertem itt, az óriási megkönnyebbülést jelentett, hatalmas feszültség és nyomás volt rajtam, ami miatt nem nagyon tudtam élvezni a sikert.”

David Cameron és az édesanyja, Mary (Fotó: Reuters)
David Cameron és az édesanyja, Mary (Fotó: Reuters)
Murray még a pályán, a győzelmi beszéde alatt megemlítette, hogy a nézőtéren helyet foglalt David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke is. Erre a közönség hangos pfujolásba kezdett. Murray ezalatt csendben maradt, majd így folytatta: „Nehéz wimbledoni döntőt játszani, de nem szeretnék miniszterelnök lenni. Lehetetlen egy munka...”

Az édesanyja mellett álló Cameron nevetve fogadta a győztes szavait.

„Rendkívül agresszív volt, amikor esélyt kapott – érzékeltette Raonic, hogy milyen nehéz feladata volt első Grand Slam-döntőjében. – Minden egyes alkalommal, amikor a pálya közepéről üthetett tenyerest, bevágta, pislogni sem volt időm. Hihetetlenül mozog, és remekül fogadja a szervát. Ez a két legnagyobb erőssége. Ha ellene játszol, mindig tudhatod, hogy bárki másnál több szervát ad vissza, Novakhoz hasonlóan.”

„Andy folyamatosan fejlődni próbál. Nem lehetett könnyű idén már ötödször elveszítenie az Australian Open döntőjét, majd a Roland Garros fináléjában is kikapni Novak Djokovicstól, hiába nyerte meg az első szettet. Nagyon örülök a sikerének. Rengeteg munka van ebben, nagy kő eshetett le a szívéről” – mondta Lleyton Hewitt, akinek 2002-es győzelme óta csak a nagy négyes tagjai (Federer, Nadal, Djokovics, Murray) nyerték meg Wimbledont.

Murray most már épp úgy kétszeres wimbledoni bajnok, mint Stefan Edberg. A korábbi svéd klasszis így látta a finálét.

„Andy Murray az elejétől irányította a meccset. A döntőkben különösen fontos az első játszma. Miután előnybe került, már nem nézett vissza. Huszonkilenc éves, biztos nyer még Grand Slameket, ez nem kérdés. Sok nagyszerű játékos található a mezőnyben, de még van néhány jó éve.”

Murray nagyapja, Roy Erskine majdnem teljesen magányosan követte végig Dunblane-ben unokája döntőjét.

„Senki sem maradt velem megnézni a meccset, mindannyian Wimbledonban voltak, nekem a kutyával kellett maradnom – mesélt megpróbáltatásairól a büszke nagyapa a BBC Radiónak. – Most könnyebb volt nézni, mint első alkalommal, nagyon jól játszott ma.”

Andy Murray nagyapja mellett a felesége sem volt ott unokájuk wimbledoni döntője alatt (Fotó: hellomagazine.com)
Andy Murray nagyapja mellett a felesége sem volt ott unokájuk wimbledoni döntője alatt (Fotó: hellomagazine.com)

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (28 100 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Murray (brit, 2.)–Raonic (kanadai, 6.) 6:4, 7:6 (7–3), 7:6 (7–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik