Murray-diadal: Nadal feltett kézzel távozott

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 13:01
null
Padlón: Nadal sérülés miatt feladta a Murray elleni meccset (Fotó: Reuters)
Andy Murray lesz Marin Cilic ellenfele az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjében, miután a címvédő Rafael Nadal – Murray 6:3, 7:6, 3:0-s vezetésénél – sérülés miatt feladta a nagyon magas színvonalú negyeddöntőt.

Az első játszmában az első pont, majd az első brék is Nadalé volt: a spanyol csillag 1:1 után vette el Murray adogatását, de azzal a lendülettel el is bukta a szerváját. Kulcsfontosságú játék következett 2:2-nél, Murray 0:40-ről hozta a szerváját, majd egyből elvette Nadalét, aki a brékhátrányt már nem tudta ledolgozni – a skót hozta az első szettet (6:3).

Murrayre Cilic vár az elődöntőben (Fotó: Reuters)
Murrayre Cilic vár az elődöntőben (Fotó: Reuters)

A folytatásban is a spanyolé volt az „első vér", Nadal 2:2 – és az Australia Day miatt tartott tűzijáték-szünet – után brékelt, de megint megingott: Murray előbb 15:40-ig jutott el, aztán egy Nadal-hibával visszaszerezte az elvesztett adogatójátékot.

5:5-nél talán a meccs legjobb játékát láthatták a nézők, elképesztő izgalmak közepette Nadal sorra hárította Murray lehetőségeit, és négy bréklabdát mentve hozta saját szerváját.

Az egész meccsen jól adogató Murray kisebb nehézségek árán egyenlített, majd a rövidítésben nem ismert kegyelmet.

A tie-break első, maratoni hosszúságú labdamenetét megnyerő Murray rögtön előnybe került, majd hamar elment 4–1-re, innen pedig Nadal számára nem volt visszaút (7:6).

Mint kiderült, a meccsbe sem: Nadal a jobb térdét fájlalva ápolást kért, de a harmadik szettben, 3:0-s Murray-vezetésnél úgy döntött, ebből mindenféle szempontból elég: feladta a mérkőzést sérülése miatt. Így a britek éljátékosa nézhet szembe Marin Ciliccsel az elődöntőben.

„Ha úgy játszom, ahogy ma, jó esélyem van Cilic ellen. Sok múlik majd az idegek csatáján, feszült mérkőzésre számítok" – nyilatkozta a meccs után Murray.

„Akadtak nehéz pillanataim, de úgy gondolom, jó taktikát választottam. Rafa ellen egy esélyem volt: merészen vállalni a kockázatos ütéseket, lerövidíteni a labdameneteket" – összegzett.

A 5 Live szakértője, Pat Cash szerint egyértelműen Murray a favorit az elődöntőben.

„Cilic három ötszettes meccset is játszott a tornán, így azt mondom, nem kétséges, hogy Andy az esélyes. Kitűnő formában van, duzzad az önbizalomtól és frissebb is. A végső sikerre is esélyesnek tartom" – mondta.

Reggeli összefoglaló cikkünket itt olvashatják!

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (24 094 000 ausztrál dollár, kemény pálya) 
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Murray (brit, 5.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 7:6, 3:0-nál Nadal feladta a mérkőzést
KORÁBBAN
Cilic (horvát, 14.)–Roddick (amerikai, 7.) 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3
A teljes ágrajzot itt tekinthetik meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik