Lisicki-Bartoli döntőt rendeznek a nőknél Wimbledonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 18:07
null
Marion Bartoli hat év után ismét döntőbe jutott Wimbledonban (Fotók: Action Images)
Az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében a 23. helyen kiemelt Sabine Lisicki 6:4, 2:6, 9:7-es győzelmet aratott a tavalyi döntős Agnieszka Radwanska ellen, így pályafutása során először jutott Grand Slam-torna döntőjébe, ahol a Kirsten Flipkent kiejtő, 15.-ként rangsorolt Marion Bartoli lesz az ellenfele.

 

MARION BARTOLI–KIRSTEN FLIPKENS

A 15. helyen kiemelt Bartoli az első szett elején kétszer is elvette ellenfele adogatását, 5:1-nél pedig simán kiszerválta az első játszmát, amelynek megnyeréséhez 25 percre volt szüksége. Flipkens nem tudott felnőni a feladathoz, karrierje első Grand Slam-elődöntőjén érződött rajta a feszültség.

Ráadásul a második szettben ápolni is kellett a belgát, térdsérülése miatt volt szükség a játékmegszakításra. Bartoli – aki 2007-ben már játszott wimbledoni döntőt, ám Venus Williamstől kikapott – a második szettben is brékelt, majd Flipkensnek is sikerült ugyanez.

A francia teniszező azonban egy újabb brékkel megtörte ellenfele lendületét, és végül kicsivel több mint egy óra alatt behúzta a meccset második mérkőzéslabdáját értékesítve.

„Egyelőre fel sem tudom fogni – mondta a győztes elődöntő után Marion Bartoli. – Jól ment a játék, jól éreztem magam a pályán. Szeretnék gratulálni Kirstennek! Nehéz lehetett neki, főleg, hogy megsérült itt az elődöntőben, minden tiszteletet megérdemel.”

SABINE LISICKI–AGNIESZKA RADWANSKA

Az első játszmában 3:3-ig még bréklabdákig sem jutottak el a játékosok, a következő játékban azonban a pályafutásának első Grand Slam-döntőjére hajtó Lisicki 0:40 után még nem tudta elvenni a lengyel adogatását, negyedszerre azonban már sikerrel járt, és brékelőnybe került.

Amelyet ezt követően „végig is vitt”, és 5:4-nél – miután hárított egy bréklabdát – kiszerválta a szettet (6:4).

A második szett elején hosszabb gémeket láthatott a centerpálya közönsége, a látványos labdamenetekben és a szép megoldásokban nem volt hiány. Ahogy az elveszített adogatójátékokban sem. A játszmában lejátszott nyolc játékból hatot a fogadó nyert...

Lisicki a szett során egyszer sem tudta hozni a szerváját, Radwanska ellenben kétszer nem hibázott, ennek eredményeként 6:2-re megnyerte a játszmát, így jöhetett a döntő szett.

Sabine Lisicki először játszhat döntőt Grand Slam-tornán
Sabine Lisicki először játszhat döntőt Grand Slam-tornán

A negyedik helyen kiemelt Radwanska kezdett jobban, hiszen első játszmabéli bréklabdáját kihasználva 3:0-s előnyre tett szert, Lisickinek azonban volt válasza, és „visszajött a meccsbe”, 2:3 után egyenlített.

Sőt 4:4-nél bréklabdához jutott, amelyet ezúttal is szépen játszott meg, s elvette lengyel ellenfele adogatását, a szettért – és élete első Grand Slam-döntőjéért – adogathatott a német.

A tavalyi finalista Radwanska azonban hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve a negyedik bréklabdáját kihasználta, és visszavette elveszített szervagémjét (5:5).

Hét:hétig aztán hozták adogatásaikat a játékosok, ekkor azonban Lisicki megint brékelt, így ismét szerválhatott a fináléért.

Ezúttal pedig már nem hibázott a 23. helyen rangsorolt német versenyző, második meccslabdáját kihasználva 9:7-re megnyerte a harmadik szettet, így ő lesz Bartoli szombati ellenfele.

Lisicki pályafutása során először játszhat döntőt Grand Slam-tornán, míg Radwanska tavaly a fináléban vérzett el, az idén azonban „már” a legjobb négy között búcsúzni kényszerült. A két játékosnak egyébként ez volt a harmadik egymás elleni összecsapása – az első füvön –, és 2–1-re a német vezet.

Ami a döntő párosítását illeti: Lisicki és Bartoli eddig négyszer találkoztak egymással, háromszor a német hölgy győzött, füvön azonban 1–1-re állnak a felek.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Bartoli (francia, 15.)–Flipkens (belga, 20.) 6:1, 6:2
Lisicki (német, 23.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 2:6, 9:7

A DÖNTŐBEN
Lisicki (német, 23.)–Bartoli (francia, 15.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik