Fucsovics: Taróczynál is jobb akarok lenni

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 20:28
null
Fucsovics (balra) nagy önbizalommal készül a folytatásra a siker után (Fotó: MTI)
Fucsovics Márton az Angol nemzetközi teniszbajnokság hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, nem akar megállni a magyar sport első junior fiú egyesben elért Grand Slam-sikerénél, és hazánk történetének legjobb teniszezőjévé szeretne válni.

Fucsovics Márton az ausztrál Benjamin Mitchell legyőzésével történelmi tettet hajtott végre: ő lett az első magyar férfiteniszező, aki Grand Slam-tornát nyert egyesben a juniorok között. A magyar sportoló nem először verte meg döntőbeli riválisát.

„Nagyon örülök a sikernek, jól játszottam ma, és bízom benne, hogy így tudom folytatni egész évben. Izgultam a meccsen, főleg a meccslabdánál. Nem tudtam, mit csináljak, amikor megszereztem az utolsó pontot. Nagyon örültem" – mondta Fucsovics a wimbledoni torna hivatalos honlapjának.

„Az összecsapás elején úgy éreztem, hogy meglehet a győzelem, de nagyon jó volt az ellenfelem. Játszottam már ellene Ausztráliában, és most sokkal jobban ment neki. Önbizalmat adott, hogy egyszer már megvertem" – jelentette ki a teniszező.

Fucsovicsot arról is megkérdezték, milyen a magyarországi tenisz színvonala, és mit vár saját magától a jövőben.

„Tavaly megnyertem a US Opent párosban, és az is az első junior fiú Grand Slam-siker volt a magyar teniszben. Ez már a második. A magyar tenisz egyelőre nincs túl magas szinten, de bízom benne, hogy én lehetek az első igazán jó játékos. Már három éve Németországban edzek, de otthon is van egy edzőm" – mondta Fucsovics, akit emlékeztettek arra, hogy azért voltak jó magyar teniszezők.

„Igen, ismerem Taróczyt, nyert itt párosban. Azt hiszem, most is itt van, találkoztam vele a meccsem előtt. Remélem, hogy én lehetek a második utána, vagy még nála is jobbá válhatok" – mondta a fiatal sportoló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik