Fed-kupa: Safárová fordításai után a siker kapujában a csehek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.08. 16:44
null
Petra Kvitová sima sikerével indult a Fed-kupa döntője (Fotó: Action Images)
A női teniszezők első számú csapatversenyének számító Fed-kupa döntőjében a házigazda Csehország szerezte meg a vezetést azzal, hogy a világranglista 4. helyén álló Petra Kvitová két szettben legyőzte a német Andrea Petkovicot.

 

A kétszeres wimbledoni győztes pazarul kezdte az összecsapást, és villámgyorsan elhúzott 3:0-ra, majd az újabb sikeres fogadójátékkal 5:1-re. Ekkor a ranglista 14. helyezettje még brékelt egyet, de az adogatását újra elveszítette (6:2).

A második felvonás első játékában azonban ismét elvette ellenfele adogatását – pechére az előnye egy gémig tartott. Innentől kiegyenlített küzdelem folyt, mígnem Kvitová 5:4-es előnyénél 30:40-nél meccslabdához jutott, amivel élt is, előnyhöz juttatva a hétszeres győztes cseheket.

A nap második mérkőzésén a 10. helyen álló Angelique Kerberen volt a sor, hogy visszahozza a németeket, de hiába vezetett mindkét szettben 4:2-re, a 17. pozícióban lévő Lucie Safárová mindkétszer fordított, és 6:4, 6:4-gyel a siker kapujába juttatta a cseheket.

FED-KUPA
DÖNTŐ (PRÁGA)
CSEHORSZÁG (3.)–NÉMETORSZÁG 2–0

Kvitová–Petkovic 6:2, 6:4
Safárová–Kerber 6:4, 6:4

VASÁRNAP
Kvitová–Kerber
Safárová–Petkovic
Hlavácková, Hradecká–Görges, Lisicki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik