Fed-kupa: betegsége miatt kérdéses a cseh sztár játéka

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 17:28
Betegsége miatt kérdésessé vált, hogy pályára léphet-e a házigazda cseh teniszválogatottban a Fed-kupa hétvégi döntőjében a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová.

„Nincs lázam, de még meg vagyok fázva” – mondta a csütörtöki, másfél órás edzés után a világranglista hetedik helyén álló játékos, aki hozzátette: teával és vitaminokkal kúrálja magát. Várhatóan pénteken születik döntés arról, hogy a 28 éves Kvitová pályára léphet-e a prágai találkozón.„Nincs lázam, de még meg vagyok fázva” – mondta a csütörtöki, másfél órás edzés után a világranglista hetedik helyén álló játékos, aki hozzátette: teával és vitaminokkal kúrálja magát. Várhatóan pénteken születik döntés arról, hogy a 28 éves Kvitová pályára léphet-e a prágai találkozón.

Korábban a világranglistán nyolcadik Karolína Plísková lépett vissza, ő sérülés miatt nem szerepelhet a hazai csapatban. A csehek Kvitová mellett Katerina Siniakovát, Barbora Strycovát és Barbora Krejcíkovát nevezték a kétnapos fináléra, míg a címvédő amerikaiak válogatottját Danielle Collins, Sofia Kenin, Alison Riske és Nicole Melichar alkotja.

A csehek az elmúlt nyolc évet tekintve a hatodik döntőjükre készülnek, s az előző öt alkalommal, amikor fináléba jutottak (2011, 2012, 2014, 2015 és 2016), megnyerték a sorozatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik